Израел почете паметта на жертвите на Холокоста с минута мълчание

08 април 2021 11:07

Израел почете паметта на жертвите на Холокоста с минута мълчание
© Getty Images
160 1

В Израел в 10 ч. местно време (7 ч. по Гринуич) прозвучаха сирени в памет на жертвите на Холокоста, предадоха Франс прес и ТАСС.

В продължение на две минути на територията на страната спря целият транспорт, хората излязоха от превозните средства и застанаха до тях със сведени глави. Минута мълчание отбелязаха и пешеходците, хората по магазини и офиси и учениците и студентите във всички учебни заведения, предава БТА.

Веднага след сирените в страната започнаха възпоменателни церемонии в памет на шестте милиона евреи, които са убити от нацисткия режим по време на Холокоста през Втората световна война.

В музейно-изследователския център "Яд Вашем" бяха положени венци през паметника на участниците във въстанието във Варшавското гето (19 април - 16 май 1943 г.), а в парламента започна церемония по прочитане на имената на евреи жертви на Холокоста.

Снощи в комплекса "Яд Вашем" в присъствие на държавното ръководство на Израел бяха запалени шест факли, символизиращи шестте милиона убити от нацистите евреи.

Novini.bg
160 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Amandaa23

2021.04.10 | 03:52

86561
­­­В­и­ж­­т­­е­ ­­­м­о­­я­­­т­а­ ­­­т­­и­й­н­­­ ­­­п­у­­­т­­­к­а­ ­-­­ ­W­­W­W­­.­B­­G­­­1­­7­­.­­­C­­­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини