Израел обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

  • 26 април 2024 06:04

  • 440
  • 3
Израел обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници
©

Израел обмисля възможността за ограничено споразумение с палестинската ислямистка групировка "Хамас" за освобождаването на най-малко 20 заложници, предаде ДПА, като се позова на израелската телевизия "Ченъл 12".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1992

Военновременният кабинет на Бенямин Нетаняху е обсъдил вариант, при който "Хамас" да освободи жени, по-възрастни и болни заложници, а в замяна Израел да позволи на разселени жители на ивицата Газа да се върнат в северната част на анклава. Твърди се, че скоро предложението ще бъде изпратено до "Хамас" чрез посредници.

"Ченъл 12" посочва, че с това предложение израелското правителство се опитва да заобиколи искането на "Хамас" за постоянно спиране на огъня. 

Засега не е ясно колко дълго би могло да продължи примирието и дали се предвижда освобождаване на палестински затворници, пише БТА.

"Хамас": Ще свалим оръжие, ако се приложи решението за две държави

Според телевизионния канал днес в Израел трябва да пристигне египетска делегация, с която да се обсъдят възможности за излизане от застоя, в който изпаднаха преговорите за освобождаването на заложниците. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
440 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.04.26 | 09:15

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Sarbeca

2024.04.26 | 08:36

2
Обмислят широкомащабна война с Ливан ше ви е.ба майката журналистически квнефи
Sarbeca

2024.04.26 | 08:18

1
Juden Verrecke !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини