Руският посланик в Белград: Ходовете на Прищина са безотговорни

  • 02 август 2022 14:04

  • 1058
  • 1
Руският посланик в Белград: Ходовете на Прищина са безотговорни
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. разговаря днес с посланика на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко, предаде Танюг, съобщава БТА.

"Добър разговор с посланик Боцан-Харченко, по време на който разгледахме подробно много въпроси на търговско-икономическото сътрудничество, събитията на регионалната и глобалната политическа сцена с особено внимание към конфликта в Украйна и ситуацията в Косово и Метохия", написа Вучич в профила си в Инстаграм.

Вучич каза, че е добре, че Прищина под натиска на международни представители се е отказала от първоначалното си намерение да предизвика конфликт и да отведе целия регион към нестабилност, допълва "Данас".

Сръбски генерали убедили Вучич да не напада Косово?

"Сърбия винаги ще се обявява за мир и диалог като единствения начин за решаване на отворените въпроси", каза той.

Посланик Боцан-Харченко повтори позицията на Москва, че ходовете на Прищина са безотговорни и трябва да се предотврати всяка възможност за ескалация. Двамата събеседници разговаряха и за двустранните отношения, които бяха определени като искрено приятелски, както и за съвместни проекти, чиято реализация е започнала или които се подготвят.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.03 | 09:54

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини