Ердоган: Турция иска да създаде работна група за Афганистан

  • 12 октомври 2021 18:53

  • 1120
  • 0
Ердоган: Турция иска да създаде работна група за Афганистан
© Getty Images/Guliver (архив)

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че Турция иска да създаде и да оглави работна група за Афганистан под егидата на Г-20, съобщи турската телевизия ТРТ-Хабер, цитирана от БТА. 

Ердоган говори по време на извънредната среща на върха на Г-20, която се провежда като видеоконференция. В срещата участват и представители на международни хуманитарни и финансови организации.

Предлагам да бъде създадена работна група за Афганистан в рамките на Г-20. Анкара е готова да застане начело на тази група, посочи Ердоган.

Той добави, че международната общност "няма право да обръща гръб на Афганистан и да оставя афганистанския народ на произвола на съдбата".

Постигането на стабилност и сигурност в Афганистан е от огромно значение не само за региона, но и в международен план, каза той.

Турският лидер посочи, че е необходимо да се прояви солидарност с афганистанския народ заради задълбочаващата се хуманитарна криза в страната, информира Анадолската агенция.

Ердоган добави, че Турция ще продължи да изпълнява "братския си дълг" към афганистанския народ в тези трудни времена.

Турският президент заяви също, че талибаните трябва да предоставят на момичетата право на образование, а на жените да работят.

Меркел: Германия все още не е готова да признае режима на талибаните

Константин Тодоров
1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини