Ердоган заплаши да изгони десет посланици след призива им да бъде освободен Осман Кавала

  • 21 октомври 2021 14:03

  • 5707
  • 0
Ердоган заплаши да изгони десет посланици след призива им да бъде освободен Осман Кавала
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва е заплашил да изгони посланиците на 10 държави, сред които на Франция, Германия и САЩ, след призив на тези страни да бъде освободен опозиционерът Осман Кавала, съобщи АФП, като се позова на турски медии.

"Казах на нашия министър на външните работи, че не можем да позволим да ги приемем в нашата страна. Ваша работа ли е да давате уроци на Турция?", заяви Ердоган, цитиран от турските медии.

В понеделник посолствата на десет страни разпространиха в социалните мрежи изявление, в което призоваха за освобождаването на Кавала, като заявиха, че продължаващият процес срещу него и арестът му хвърлят сянка върху демокрацията и върховенството на закона в Турция. Посланиците на тези страни - САЩ, Германия, Дания, Финландия, Франция, Нидерландия, Швеция, Канада, Норвегия и Нова Зеландия, бяха извикани в турското външно министерство да дадат обяснения, отбелязва БТА.

Ердоган обещава засилване на правата и свободите в Турция

Константин Тодоров
5707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини