Тайван ще възобнови безвизовото влизане за някои страни

  • 05 септември 2022 21:00

  • 471
  • 1
Тайван ще възобнови безвизовото влизане за някои страни
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Тайван ще позволи отново безвизово влизане за посетители от повече от 20 държави, като правилата ще започнат да важат от следващата седмица, съобщи днес Централният команден център за епидемии, съобщи БТА.

Директорът на Центъра Ван Пишън заяви по време на пресконференция, че от 12 септември ще бъде разрешено безвизово влизане за граждани на САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Европейския съюз и 14-те официални дипломатически съюзници на Тайван.

Тайван ще закупи американско оръжие за 1,16 милиарда долара

Ван каза, че този ход е предприет, защото много държави вече са отворили отново границите си съгласно разпоредбите преди пандемията, както и за да балансират нуждите от продължаващия контрол на пандемията с насърчаването на икономическия растеж, социалната активност и международното взаимодействие.

Той допълни, че мерките относно визите могат да се разширят в зависимост от напредъка на контрола на пандемията. Ван призова пътуващите до Тайван стриктно да спазват изискването за „три дни карантина и четири дни самоуправление на здравето“ и други мерки за превенция на пандемията.

Централният команден център потвърди 34 358 нови случая в неделя, 232 са "внесени" отвън. С ковид са починали 35 души. Според данни на Центъра Тайван е имал общо 10 094 смъртни случая на хора с ковид, от които 10 078 са на местна почва. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
471 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.06 | 09:33

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини