Тайвански войници погнаха с камъни китайски дронове

  • 30 август 2022 12:39

  • 1307
  • 5
© Getty images (архив)

"Войници от Тайван се опитаха да изгонят китайски дронове с камъни", предаде израелската медия мигнюз.

На кадри, разпространени в интернет, се вижда как военни на пост забелязват безпилотен самолет с опознавателни знаци на въоръжените сили на Пекин. Един от тях излиза от караулното помещение и хваща пръчка в ръка. Двама негови колеги вземат камъни и ги хвърлят във въздуха. Според публикацията в световната мрежа инцидентът е станал на остров Кинмен, контролиран от Тайван.

Официалният представител на външното министерство на Пекин Чжао Линцзян заяви, че гледал видеото. "Китайски дронове прелитат над китайска територия", заяви той.

От така нареченото министерство на признатия от само няколко малки държави (например, Белиз, Хаити и т.н.) Тайван заявиха: "Неканените гости са крадци", това гласи стара китайска поговорка. Тайванският народ не обича крадците, незаменимо дали нахлуват в дома ни по море или по въздух.

Отново китайски изтребители в небето над Тайван

Тайван (наричащ се Република Китай) е основан през 1949 г. след като Китайската комунистическа партия  завзема властта в Пекин и провъзгласява създаването на Китайската народна република (КНР). Република Китай бе член на Съвета за сигурност на ООН до 1971 г.  След като Пекин и САЩ установиха дипломатически отношения, КНР зае мястото на  Тайван в колективния орган на ръковоство на световната организация.

Валери Зайцев
1307 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.05 | 13:08

5
Добре хвърлят момците.
Ukraina55

2022.08.30 | 14:10

3
Аз ако сам на мястото на таиванците,щях да сваля китаиските дронове с ракети стингер и да ги използвам за скрап.Частите от свалените китаиски дронове, щяха дами доидат добре за ремонт на моторите и колите.И да покажа на китаиците,откъде изгрява слънцето и ка де залязва,защото китаиците не знаят от ка де изгрява слънцето,защото са тъпи и неграмотни като тъпите неграмотни руски прасета.
Z

2022.09.01 | 04:36

4
Ти луд ли си
Ukraina55

2022.08.30 | 14:08

2
Аз ако сам на мястото на таиванците,щях да сваля китаиските дронове с ракети стингер и даго използвам за скрап.Чадтите от свалените китаиски дронове щяха дами доидат добре за ремонт на моторите и колите.И да покажа на китаиците,откъде изгрява слънцето и ка де залязва,защото китаиците не знаят от ка де изгрява слънцето,защото са тъпи и неграмотни като тъпите неграмотни руски прасета.

2022.08.30 | 13:39

1
Камъните са били помощ от братята американци.

Добави коментар

Водещи новини