Тайван започна едноседмични военни учения с бойни стрелби

  • 05 септември 2022 12:46

  • 323
  • 0
Тайван започна едноседмични военни учения с бойни стрелби
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Тайван започна едноседмични военни учения с бойни муниции, за да изпробва боеспособността на различни пехотни, бронирани и хеликоптерни щурмови части, предаде ДПА.

Маневрите, започнали днес, се провеждат рутинно всяко тримесечие. Те ще продължат до четвъртък, каза говорител на тайванското министерство на отбраната пред ДПА.

Ученията се провеждат в окръг Пинтун, в южната част на острова. Очаква се в тях да се включат щурмови хеликоптери "Супер Кобра" и "Апачи", предаде БТА.

Рекорден брой нахлувания на китайски самолети в Тайван през август

Това са вторите учения на тайванските въоръжени сили с бойни муниции, откакто високопоставени американски представители, включително председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, посетиха Тайпе, разгневявайки Пекин, отбелязва ДПА.

В отговор китайската армия проведе петдневна поредица от учения на военновъздушните и военноморските сили и Ракетни войски с бойни муниции. Много анализатори видяха в тези маневри "репетиция" за блокада на Тайван.

Пекин реагира остро на официални контакти на чужди държави с Тайван, защото смята острова за част от Китай. Демократично избраното правителство в Тайпе твърдо отхвърля това становище и отдавна смята Тайван за независима територия, посочва ДПА.

Цветелина Кирилова
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини