Хитри трикове за справяне с досадните плодови мушици

Лятото е сезонът на ягодите, черешите, дините, пъпешите и прасковите, които се настаняват удобно на сергиите по пазарите и само чакат да се озоват в дома ви. Ако обичате сочните летни дарове, купата с плодове е задължителен аксесоар за вашата маса.

При всяко минаване покрай нея имате възможност да се заредите със свежест и огромна доза витамини право от природата. Уханието, което се носи от нея пък, измества всички изкуствени ароматизатори. А цветната феерия по средата на стаята представлява красиво визуално допълнение към интериора на всяко помещение.

Плодовите мушици обаче само чакат да се приберете у дома с торби, пълни с плодове, и да аранжирате старателно любимата си купа. Малките досадници мигновено окупират апетитната плячка и сякаш нищо не може да ги отблъсне.

Има какви ли не креативни кухненски джаджи, но ако нямате такава, която да предпазва плодовете от мухите, съществуват няколко полезни трика, с помощта на които ще кажете "Сбогом!" на нежеланите насекоми. Добрата новина е, че не е нужно да използвате скъпи и вредни за вашето семейство инсектициди. Достатъчно е да пробвате някоя от следните хитрини, след като сте изхвърлили всички гнили плодове в кофата отвън. Ако пък имате нужда от основно почистване на дома, свържете се с хигиенисти, които да поддържат блясъка на вашия дом.

Нефилтриран ябълков оцет

Пресипете малко количество ябълков оцет в празна бутилка. Запушете гърлото й като опънете върху него част от найлонов плик или прозрачно кухненско фолио и го прикрепите с гумен ластик.

Пробийте малка дупчица, през която плодовите мушици да влизат в капана. Те не могат да устоят на аромата, който се носи от бутилката. Ето защо една по една ще се озоват в нея, подведени от собствената си лакомия. Нещо повече - ще останат там завинаги, тъй като не са достатъчно интелигентни да намерят пътя към спасението. Бихте могли да изберете непрозрачна бутилка или да облепите прозрачната с фолио, за да не ставате свидетели на случващото се в капана.

Вижте още: Как да почистим пералнята сами

Червено вино

Мушиците обожават аромата и на червеното вино. Ако оставите бутилка с малко от алкохолната течност на дъното, те ще бъдат привлечени силно от това ухание. Тясното гърло на бутилката пък няма да им позволи да излязат.

Препарат за миене на съдове

Ако по някаква причина плодовите мушици, които обитават вашия дом, не обръщат внимание на горните примамки, има и друг начин да се отървете от тях. Сипете в някоя ненужна купа 1-2 пръста оцет и добавете няколко капки препарат за миене на съдове. Резултатът от тази примамка е пагубен за мухите и благотворен за микроклимата в стаята с плодовете. Кацнат ли веднъж в купата, повече никога няма да излязат оттам, защото сапунената течност ще им попречи да отлетят.

Парченце развален плод

Поставете малко оцет и някой много гнил плод в буркан. След това навийте лист хартия така, че да получите конус. Поставете острия му край в буркана и бъдете спокойни. Плодовите мушици ще бъдат изкушени да последват любимия си аромат и така ще се озоват в буркана без право на обжалване.

Мляко, захар и смлян черен пипер

Сложете една чаша мляко, две щипки захар и една щипка черен пипер в малка тенджерка. Изчакайте получената смес да заври и оставете на котлона за десетина минути като внимавате да не загори или изкипи. След това я изсипете в подходящ съд и я оставете близо до купата с плодове. Мушиците ще започнат да се навъртат около подсладеното мляко и ще забравят за изкушенията, намиращи се близо до него.

За да бъде уютен и красив домът ви, трябва да обръщате внимание и на най-дребните детайли в него. Помнете, че това е вашето убежище и е от изключително голямо значение как се чувствате в него. Ако ви се иска да реализирате някаква промяна, може да се обърнете към доверен интериорен специалист. Разгледайте профилите на професионалистите, сравнете техните оферти, запознайте се с оставената обратна връзка за завършените техни обекти. Заявете проект още сега!

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съвети и препоръки

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет