8 хитри изобретения в кухнята на бъдещето

  • 06 ноември 2015 13:55

  • 15381
  • 2
8 хитри изобретения в кухнята на бъдещето
©

Обичате да готвите, но смятате, че кухнята у дома е остаряла и не е в крак с времето? Представяме ви няколко изобретения, които със сигурност ще привлекат вниманието ви.

Макар сега да изглеждат по-скоро екстравагантни, може би някой ден те ще навлязат масово в кухните от бъдещето. А ако не ви се чака дълго и искате да модернизирате кухнята си сега, може да обсъдите идеите си с потенциални изпълнители на вашия ремонт.

Умен грил

Това не е обикновен грил с реотани, при когото е необходимо да стискате палци, за да се сготви добре и равномерно вашата храна! Този грил е истински партньор в кухнята и залага много на първоначалната подготовка. Преди да сложите ястието в него - пиле, риба, зеленчук, трябва да уточните вида на храната, теглото й и желаната от вас степен на сготвяне. И ако мислите, че това става посредством един куп копчета, поставени върху грила, лъжете се! "Уговорките" с този уред стават изцяло през апликация на вашия смартфон.

Вижте още: 10 невероятни идеи за организация в кухнята

Блендер за смути

Ако обожавате да пиете смутита, но сте се отказали от тях заради досадното почистване след приготовлението им, този уред е идеален за вас. Най-удобното тук е, че се предлагат чашки за единична и двойна доза, в които може да поставите плодове, зеленчуци, семена и каквото още се сетите. След като смели напитката ви, този блендер се почиства сам, а вие се наслаждавате на своята доза витамини. На снимката виждате прототип на блендера, който ще излезе на пазара до края на годината.

Необикновен умен тиган

Дори от снимката да сте решили, че става въпрос за съвсем обикновен тиган, това въобще не е така. С този умен тиган ще може да проверявате с изключителна точност температурата на тигана и дали ястието е готово. За ваше улеснение обаче вече не е необходимо да го проверявате постоянно. Апликация на смартфона ви следи готвенето вместо вас и ви уведомява кога трябва да разбъркате и кога може да вадите блюдото.

Датчик за свежест при млякото

Всички знаем, че разваленото прясно мляко може наистина да съсипе не само ястието, но и доброто ви настроение. Ето защо съвременните технологии са се опитали да предотвратят неприятното преживяване да откриеш, че млякото в хладилника се е вкиснало. Това става посредством специална кана за съхранение. В нея има вградени датчици за температура и за нивото на PH. Умната кана изпраща съобщение до телефона ви, ако открие, че нещата с млякото вървят на зле.

Весели лъжици за диетици

Тези весели и шарени лъжички могат да са новият ви партньор в диетите. Чрез специални датчици те отчитат времето за хранене, на колко хапки сте изяли блюдото си и интервала между различните хранения. След като приключите с храната, вилицата качва информацията на вашето мобилно устройство, за да може да следите резултатите си.

Хладилник на бъдещето

Ето и една изключително причудлива джаджа, която изглежда като част от декор на научно-фантастичен филм. Представяме ви прототип на най-новото изобретение при хладилниците. Основната идея на този уред е да съхранява храната в специален биополимерен гел, който ще й позволи да се запази свежа за по-дълго време. Друго предимство на този хладилник от ново поколение е, че ще харчи значително по-малко енергия от стандартните си конкуренти, които в момента са на пазара.

Вижте още: Лесно и забавно в кухнята

Фурна-чудо

Помните ли времето, когато обикновеният механичен таймер на фурните се считаше за напредък? Е, това време вече е добре забравено. Представяме ви умна фурна, с която може да готвите и от разстояние. Всичко се случва благодарение на инсталирана апликация. По този начин, докато сте на работа, може да звъннете на детето у дома, да го инструктирате какво да сложи във фурната, а самия процес по готвене да следите дистанционно.

Брояч на калории

Хартиените таблици отдавна са в миналото, но изглежда, че новите изобретения ще изместят и дигиталните скали. Представяме ви умен кухненски кантар, който може да ви помогне при диетите. Ако поставите съставките на вашето ястие една по една върху кантара, той ще изчисли колко калории ще погълнете, какви са пропорциите на мазнините и протеините. Информацията се изпраща на смартфона или таблета ви, а апликацията, която го поддържа, води и статистика.

Надяваме се, че сме успели да ви впечатлим с тези полезни изобретения. Те обаче не са непременно необходими, за да се чувствате добре в кухнята си. За това е нужно да създадете уютна атмосфера в най-използваното помещение на дома ви. Ако вече имате идея как да претворите кухнята, може да заявите своя проект безплатно, а ако имате нужда от помощ - да се свържете със специалист.

15381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2016.01.23 | 23:56

2
Улеснения, които усложняват живота.

2015.11.30 | 20:12

1
само простотии....нищо смислено!

Добави коментар

Водещи новини