Станишев: Хората трябва да дадат урок на ГЕРБ на изборите

  • 13 октомври 2011 11:54

  • 4898
  • 43
Станишев: Хората трябва да дадат урок на ГЕРБ на изборите
© Булфото

Сегашното правителство напълно игнорира социалния характер на държавата, заяви на среща с жители на Каспичан председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Правителството не само не увеличава доходите, а дори не компенсира и инфлацията, допълни той.

Когато БСП бе на власт, въведе така нареченото швейцарско правило, което гарантира, че всяка година ще се покрива инфлацията и ще има увеличение на пенсиите съобразно икономическия растеж. Това правило сега е отменено и за 2013 г. няма да има увеличение на доходите. Не случайно бюджетът за 2012 г., който вече е готов, не се внася в Народното събрание. Това ще стане след изборите, когато ще се кажат лошите новини, каза лидерът на БСП.

От ГЕРБ плашат хора, които са били в листите на БСП, че ще бъдат уволнени. Изборният кодекс, приет от ГЕРБ, създава много проблеми на хората и обслужва единствено управляващите. Когато БСП управляваше, бе намален прагът за избор на кмет на 150 жители, припомни Станишев. Сега той е качен на 350 жители, както бе по Костово време, посочи той. Целта е хората да не излязат да гласуват и да подкрепят БСП. Когато спечелим мнозинство обаче, това ще бъде променено, допълни Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

БСП е единствената партия, която идва на тези избори с платформа за местно самоуправление, в която основното е децентрализацията, защото не е нормално един кмет на село да няма собствен бюджет. Важно е кметът да е социален, защото той определя политиката на място. Президентските избори са важни, за да се даде урок на ГЕРБ, заяви председателят на БСП.

Президентът е този, който може да каже „не” на много политики, да праща закони в Конституционния съд, да свиква Консултативния съвет по национална сигурност. БСП е силата, която може да спре ГЕРБ на тези избори, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4898 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Hells Bells

2011.10.23 | 20:56

43
Станишев, крайно време е хората да дадат урок на политическата класа в България, която съсипва страната ни. За съжаление единственият възможен начин за това е никой нормален българин да не отиде да гласува. Нека гласуват тези, които одобряват и харесват българските политици. Да се види тогава кой колко струва!

2011.10.14 | 18:08

36
Интересно че на сайта ви отстрани има голяма реклама на БСП за президент, дали сте безпристрастни?
червен измекяр

2011.10.23 | 20:56

42
Безпристрастни комунета няма и набиващия се на очи постер с бюлетина No8 го доказва! Оказа се, че сайтчето е обикновенно червено агитационно продуктче! И като всяко комунистическо творение е съшито с червени конци за да личи отдалеч - първосигнално и "много интелигентно"!А като им прочетеш "безпристрастните статии", като видиш,че 90% от същите са на мишока Станишев и на мижавия Калфин; като видиш и явно платените коментари на едни и същи хора голата истина лъсва веднага!Май вече всички четящи тоя сайт и търсещи някаква обективност са наясно, че тук такава няма!Няма да им пожелая успех ,щот такъв нама да имат- те ще си останат жалки,истерични и недоволни от живота червени измекярчета - е да припечелили някой и друг лев и нищо повече!

2011.10.16 | 07:03

41
На вас мръсни комунистичвски изроди трябваше да ви се даде урок още през 1989г! Трябваше още тогава да ви изкарват по стадионите и да ви разстрелват! Малко да ви отпуснат синджира и почвате пак да вирите кухите си кратуни, но да знаете, че всяко търпение си има край!

2011.10.14 | 19:58

40
Що не дойде да ми дадеш урок през 89-та година бе, боклук?! Къде беше, че нещо ми се губиш от онова време!
AJ4A

2011.10.14 | 19:51

39
Айдееееееееее, поредната комунистическа пропаганда. Ако чета правилно Герб е партията, която агитира да не се гласува от страх, че хората ако гласуват, то ще е за БСП. Поредният сапунен мехур, поредната "облъчваща" пропаганда. Аз няма да гласувам, не защото съм фен на ГЕРБ, а защото всички творения в политиката са производни на БКП и на про-руско настроени антибългарски и антинародни отрепки, стоящи в сянка и дърпащи конците на управляващите, назначени от тях самите. Ако гласувам най-малко обаче бих гласувал за БКП и разни жалки политически недоразумения като Калфин, Данаилов, Станишев, ДС агентът Първанов и тем подобните болшевики. Хора, замислете се .......... ТАКА НАРЕЧЕНАТА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е СЕРИОЗНО ЗАСТРАШЕНА ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 1989 ГОДИНА НАСАМ ДА ПОЛУЧИ ЗВУЧЕН ШАМАР И ТО ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА, ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!! В деня на изборите цяла Европа нас ще гледа - нека да покажем на света и на Европа какво мислим за самопровъзгласилите се за такива български политици, като НА ВИСОК ГЛАС ИМ ЗАЯВИМ "НЕ ВИ ИСКАМЕ", "ВИЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ И НЕ ЗАЩИТАВАТЕ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ И ПРАВА", "ХОДЕТЕ СИ". Това може да стане по един единствен начин - като никой не пусне дори половин бюлетина за хора, за които предполага, че са нечестни и непочтени, че са антибългарски настроени, че са съсипвали с управлението си или с доносите си съдбите на хиляди българи и български семейства! АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ПРО-РУСКАТА И АНТИБЪЛГАРСКА БСП, ЗА ДОМИНИРАНАТА ОТ МИЛИЦИОНЕРИ И БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ПАРТИЯ ГЕРБ, КОЯТО ЗА ДВЕ ГОДИНИ САМО ОТКРИВАШЕ МАГИСТРАЛИ, НО "ЗАКРИВАШЕ" ЧОВЕШКИТЕ МЕЧТИ, ЧЕ НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ИМА РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ В ИЗСТРАДАЛАТА НИ ДЪРЖАВА! НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БОЛШЕВИШКИ СНАХИ КАТО ПРЪМОВА, ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ДЪЛЖАТ БЛАГОДЕНСТВИЕТО СИ НЕ НА ТРУДА И ПОЧТЕНОСТТА СИ, А НА ДОБРИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ФУНКЦИОНЕРИ И ТЕМ ПОДОБНИ АНТИ-БЪЛГАРСКИ И АНТИНАРОДНИ МИЖИТУРКИ! АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ОТ ОМРАЗА СРЕЩУ НЯКОЙ СИ, ЗА ДА ДАМ ВОТА СИ ЗА НЯКОЙ ПАК КАТО НЕГО! АЗ ИСКАМ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА ВИДИ КОЛКО ХОРА ПОДКРЕПЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ДОВЕЛИ РОДНАТА МИ СТРАНА ДО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА! Който не е съгласен с мен, нека да гласува, енка да предаде бъдещето на България, нека се самооприличи като враг на народ и Родина - преживяли сме много предателства, ще преживеем и това!!!!!

2011.10.14 | 19:51

38
А БЕ, КЪДЕ БЕШЕ МАГАЗИНА ЗА СЛАДКО, ЗА ХАМСТЕРИ????
bul

2011.10.14 | 19:51

37
Смърт за станишев и вси комуняги!!!
Аз

2011.10.14 | 04:22

31
А на вас колко пъти ви даваме уроци, та да земете да се разкарате от политическата сцена нагли комунисти ! Майката и бахте на държавата и нас ! И вие и гроб сте едно и също нещо в различен цвят !
НЕ СОЦИАЛИСТ

2011.10.14 | 10:45

35
КРИВА СИНЯ ДУШИЦЕ, БЪЛГАРИЯ БЕШЕ РАЗСИПАНА НЕ ОТ БСП ,А ОТ ВАШИЯ СДС , ЗАТОВА СТЕ В НЕБИТИЕТО / КАТО ИЗКЛЮЧИМ ТОВА,ЧЕ СЕ ВНЕДРИХТЕ В ГЕРБ И СЕГА И НЕГО ВЛЕЧЕТЕ КЪМ ДЪНОТО /. КОГАТО ВСИЧКО БЕШЕ ОПУСТОШЕНО ОТ ВАС ,МНОГО ЯСНО ,ЧЕ НИКОЕ НОВО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ НИЩО! ТОВА ПРОДЪЛЖАВА И СЕГА!
anonimen

2011.10.13 | 19:56

25
Nie smevinovni 4e 90godina ne zabranixa nateq izmamnici, do 9kolqno danemat pravo do rakovodni postove.Toq trqbva ve4e daizlejava nqkoq ot prisditesi anedadava saveti, vie pogubixte cqla edna NACIQ... BYKLYCI.
44

2011.10.14 | 10:44

34
Кой по-точно и кого да забрани, че не се сещам... 1990 година комунистите спечелиха пълно мнозинство на изборите, каквото никой друг не е печелил и досега. Същото стана и 1994. После пак не толкова пълно 2004... Ако имаше малко мозък в главата щеше да се сетиш защо. Не ти ли стига на простия акъл, че всичко за което ревете сега, че се краде, без изключение е направено до 1989 година. Оттогава насам, наистина само крадене!Смятай колко е имало, та още крадат от него... Сети се за едно нещо построено или изградено след това. Ако аз почна да изброявам колко е съсипано наистина ще ти се дореве...
44

2011.10.14 | 09:01

33
Обикновено не пиша коментари и гледам докъде ще стигнат нещата, но сега не мога да се сдържа... Незнам Данаилов от какво го е срам по клиповете, но ще ви кажа на мен от какво ми писна: Писна ми от клакьори, които отричат всеки и всичко! Писна ми от посткомунистически запъртъци, които през живота си не са виждали жив комунист, но ги псуват! Писна ми от недоносчета, които реват като вдовици за...но не казват какво всъщност искат. Че ГЕРБ се осраха, това и за кьоравите е ясно. Не е виновна кризата, нито глобалното затопляне, нито световния империализъм. Причината е една - НЕКАДЪРНОСТ! Колкото по-рано се разбере, толкова по добре за онова, което е останало от тази държава!
otash

2011.10.14 | 07:48

32
Трябва да бъдат наказани за некадърното управление, лъжите и простотиите!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини