Повече от шест часа ГЕРБ и РБ обсъждат бъдещото 43-то НС

  • 15 октомври 2014 19:23

  • 2523
  • 4
Повече от шест часа ГЕРБ и РБ обсъждат бъдещото 43-то НС
©

Над шест часа ГЕРБ и Реформаторският блок обсъждат бъдещото 43-то Народно събрание. Разговорите се провеждат в зала „Запад” на Народното събрание.

Преговорният екип на ГЕРБ – в състав Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова обсъждат приоритетите пред новият парламент и правителство заедно с Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Корман Исмаилов, Димитър Танев и Петър Москов от Реформаторския блок.

Преди началото на консултациите Реформаторите представиха платформа при постигане на съгласие и предложение за следващия етап от преговорите. В нея те предлагат формиране на секторни работни групи за уточняване на конкретните параметри и календар на програмата за управление в сферите: правосъдие и сигурност, администрация и управление, икономика и земеделие, здравеопазване, образование и социални политики, интеграция и права на малцинствата.

От реформаторите имат и изготвена платформа за формиране на отговорно, управленско мнозинство в 43-то Народно събрание, в която основен приоритет е „демонтиране на модела на срастване на политическата, икономическата, съдебната и медийната власт, известен като модела „Кой?”.

Друг приоритет за Реформаторския блок активно участие във формиране на силни и единни позиции на НАТО и ЕС, като гаранция срещу непосредствените заплахи за националната сигурност, активна политика в посока защита на интересите на българските граждани в чужбина, както и преразглеждане на отношенията с Русия през отстояване на българските и европейските интереси. Гарантиране на българския интерес и националната сигурност в големите енергийни проекти.

Това е третата среща от кръга консултации, които ГЕРБ провежда с останалите парламентарно представени партии в 43-то Народно събрание. В понеделник разговори се водеха между ГЕРБ и БСП след 4 часа преговори, не беше постигнато съгласие между представителите на двете партии по 8 приоритета. При вчерашните консултации с ДПС след три часа консултации ГЕРБ заявиха, че няма да има бъдещи разговори с Движението за права и свободи за бъдещо правителство, но диалога между партиите ще продължи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2523 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
сашко

2014.10.15 | 23:08

4
Коалицията е ясна-герб РБ и ПФ
Intel® Core™ i5-4670K

2014.10.15 | 23:08

3
Коалицията е ясна, ГЕРБ и седемте джуджета :)))))))))))))))))
бай демент

2014.10.15 | 23:08

2
За съжаление не стигат гласовете, иначе и за мен това е най-доброто. И с АБВ пак не стигат. Добре е да е без РБ, те са слуги на чужди интереси.
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.15 | 20:54

1
GERB E TURSKA PARTIA A I BOIKYYGLY OZAKVA DETE OT DOGAN KOITO GO OSEMENI -TAKA ZE TIKVI RADVATE SE ZA TURSKOTO VI BRATZE-IBRICIIIIIIIIIIIIIIIII TURSKIIIIIIIIII

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини