След шест часа ГЕРБ не видяха в лицето на РБ стабилен партньор

  • 15 октомври 2014 19:28

  • 8594
  • 69
След шест часа ГЕРБ не видяха в лицето на РБ стабилен партньор
© Булфото

Продължителността на диалога се аргументира със сериозността, с която подходихме към поредния кръг от разговори. Не получихме най-важния отговор – как можем да съставим стабилно правителство без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторския блок. В последният час от диалога стана ясна сложната юридическа конструкция на този съюз. Това каза на брифинг в парламента след проведените консултации с Реформаторския блок Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 от ГЕРБ.

Само с усилията на ГЕРБ и Реформаторския блок не е възможно съставянето на правителство.

Бяхме уведомени, че днес разговаряме с представители на РБ като съюз, но в същото време като представители на отделните партии. Получиха се уточнения, които приемаме за коректни. Търсейки възможности за бъдещи действия на РБ може да няма подписа на всяка от партиите в него”, заяви Цачева като обясни, че причината една партия да запази мнението си е, че ще се търси нов партньор, освен РБ за ново правителство.

Бяхме особено неприятно изненадани от един документ - платформата на Реформаторския блок, което разбрахме, че е представена пред медиите. Ние го приемаме като извиване на пръсти и категорично не го приемаме, каза още Цачева.

Тя заяви добави, че представителите на ГЕРБ остават с горчивина от начина, по който Реформаторите са се отнесли към разговорите.

Първо, ние сме дошли на тези преговори с ясното желание законструктивен разговор и достигане на стабилно парламентарно мнозинство с участие на РБ. Това заяви д-р Петър Москов от ДСБ след консултациите с ГЕРБ. Ние постигнахме сходство по над 90% от темите. С едно две малки изключения ние имаме общо разбиране за решаване на спешни проблеми.

Считаме, че едно бъдещо мнозинство, в което РБ би бил в коалиция, трябва да има политическа рамка. За нас едно мнозинство, в което участва блокът, трябва да бъде точно обратното на предишния парламент. И като начин на формиране, и като философия за това кои са главните проблеми на обществото, заяви още д-р Москов.

"За нас едно мнозинство, в което участва блока, трябва да бъде обратно на предишното", подчерта Москов.

„Считаме, че е важно, едно такова мнозинство с участието на блока, да може да даде ясна оценка на модела на срастване на икономическа, политическа и медийна власт. Търсим общо разбиране за това, че носителите на този модел са политическите формации, които имаха мнозинство в предишния парламент”, каза още Петър Москов.

Не продължаваме разговорите с Реформаторския блок към този момент, каза Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. на брифинга след консултациите между двете партии в парламента. Установихме, че имаме изключително съвпадение по 18-те приоритета, които ГЕРБ определя за следващото правителство. Но подобно съвпадение имаме и с други политически сили, каза още Бъчварова.

Оказа се, че ние преговаряме с хора, зад които седят или 22 или 23 депутати. Нямаме гаранции за стабилност на участието и да можем да гарантираме едно стабилно управление. Затова предложихме да прекратим преговорите днес, заяви Бъчварова. Не получихме отговор на прекалено много въпроси, добави тя.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 от своя страна добави, че няма никаква яснота колко подписа би имало под едно коалиционно споразумение с реформаторите и затова няма смисъл да се продължават преговорите.

Готови сме още утре да продължим преговорите с ГЕРБ, каза пък Петър Москов и предизвика смеха на журналистите. В отговор на въпрос дали приемат Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за премиер той каза, че никога не са оспорвали правото на мандатоносителя на определи премиер.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и Менда Стоянова от ГЕРБ преговаряха с Трайчо Трайков, Корман Исмаилов, Димитър Танев и Петър Москов от Реформаторския блок.

Преди началото на консултациите Реформаторите представиха платформа, с която се предлага в спешен порядък формиране на секторни работни групи за уточняване на конкретните параметри и календар на програмата за управление в сферите: правосъдие и сигурност, администрация и управление, икономика и земеделие, здравеопазване, образование и социални политики, интеграция и права на малцинствата.

РБ са изготвили платформа за формиране на отговорно, управленско мнозинство в 43-то Народно събрание, в която основен приоритет е „демонтиране на модела на срастване на политическата, икономическата, съдебната и медийната власт, известен като модела „Кой?”.

Ние за днес прекъснахме разговорите, но с тази платформа, която ни беше поставена, Реформаторският блок даде доста трудна задача на ГЕРБ да направи стабилно мнозинство, което да гарантира реформите. Това заяви на брифинг в парламента след проведените консултации с Реформаторския блок Менда Стоянова от ГЕРБ.

Стоянова смята, че това се постига, тъй като в платформата на блока се изключва възможността за коалиция с други партии, участвали в 42-рото Народно събрание. „Преговорите остават до края на мандата, включват и още партии – АБВ и „Патриотичния фронт”, но едновременно с това има резерви към някои политики на патриотите от една от партиите в РБ. Задачата, която ни се поставя, е с много трудности”, каза още Менда Стоянова.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. от ГЕРБ посочи, че при евентуална промяна на позициите на блока е възможно да преосмислят взетото решение днес за прекратяване на преговорите с тях, когато става въпрос за юридически гаранции, за да са поставени в ситуация, че днес разчитат на 123 депутати, а утре – на 122. „Ние искаме солидни гаранции, че субектът, с който преговаряме, гарантира своята единност на позиции, ангажименти и представителство.

Те ще решат какво да бъдат, но има много начини да се регламентират отношенията в една партийна коалиция”, каза още Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8594 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар

2014.10.16 | 21:39

69
Нормално и ГРОБ и Деформаторския Блок са крадци и мошенници,трудно ще си договорят плячката,много маймуни на клона,а всичките лакоми;)))))

2014.10.16 | 21:39

68
гласуваш за АТАКА получаваш ДПС

2014.10.16 | 21:39

67
Гласуваш за ГЕРБ получаваш БОСТАН

2014.10.16 | 21:39

66
На тази снимка до един са за затвора.
lud

2014.10.16 | 21:39

65
Umrete lujepatrioti... Izbori do dupka! SAMO GERB!!!

2014.10.16 | 15:25

64
Още след сформирането на кабинет, така наречения реформаторски блок ще се разпука! Всички ще се дистанцират от рАДАН костов!

2014.10.16 | 10:28

63
гласуваш за АТАКА получаваш ДПС

2014.10.16 | 10:28

62
Гласуваш за ГЕРБ получаваш БОСТАН

2014.10.16 | 10:27

61
Самия реформаторски блок няма стабилност! Още,като се сформира кабинет, така наречения блок ще се разпука! Всички ще се дистанцират от *големия* рАДАН костов!

2014.10.16 | 08:16

45
НЕ МОЖЕ и НЕ БИВА ТИКВА ДА Е ПРЕМИЕРВ ! ИЗБОРИИИИИИ ! АТАКА НА ВЛАСТ ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР! ТОВА Е НЕИЗБЕЖНОТО БЪДЕЩЕ ! КОЛКОТО ПО - СКОРО , ТОЛКОВА ПО - ДОБРЕ ! ТИКВИТЕ В КИРЕЧА ! КОЛКОТО ПО - СКОРО ОЩЕ ПО - ДОБРЕ ! АТАКАААААА !

2014.10.16 | 08:19

60
Стига с тоя Волен господа келеши.
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.16 | 08:19

59
DOGAN OSEMENIL TIKVATA KURVA BOIKYYGLY-----GROBARIIII OZAKVAITE VASHETO TURSKO BRATZE MNOGO SKORO I DA PIRUVATE -TURSKI KURVI
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.16 | 08:19

58
DOGAN OSEMENIL TIKVATA KURVA BOIKYYGLY-----GROBARIIII OZAKVAITE VASHETO TURSKO BRATZE MNOGO SKORO I DA PIRUVATE -TURSKI KURVI-TIKVOOOOOOOO VARNI OTKRADNATITE MILIARDI OT NARODA KURVOOOOOOOO

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини