"За честни избори" се договориха 9 кандидатпрезидентски двойки

  • 27 септември 2011 13:19

  • 802
  • 1
"За честни избори" се договориха 9 кандидатпрезидентски двойки
© Булфото

Девет кандидатпрезидентски двойки подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност на изборите.

Документът е иницииран от Гражданско движение "ДНЕС", в което влизат над 57 неправителствени организации.

Споразумението за почтени избори беше подписано лично от трима кандидати за „Дондуков 2" - Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от БСП, Сали Шабан Ибрям от Национално движение "Единство" и Андрей Чорбанов от партия "Българска демократична общност".

Двама кандидати за вицепрезидент - Емануил Йорданов от "Синята коалиция" и Николай Кисьов от ЕНП, също положиха своите подписи.

Към тях се присъединиха председателите на щабовете на кандидатите за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Атанас Семов, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и Димитър Куцаров.

Със споразумението кандидатпрезидентските двойки приемат да водят почтена, толерантна и открита предизборна кампания, да не уронват престижа и доброто име на опонентите си. С документа те са „договориха" и да не злоупотребяват със служебното си положение и да не участват в практики за купуване на гласове или други такива, които биха опорочили изборите.

Последвайте канала на

802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дейл

2011.09.28 | 13:59

1
То е ясно споразумението за какво е - всички заедно срещу ГЕРБ, пък един друг няма да се плюем, това е явно разбирането им за толерантност. Изправени сме пред огромна провокация, с цел да вкарат пак комунистите във властта и нещата да станат по-мутренски от всякога. ГЕРБ не са цвете, но точно сега трябва да бъдат подкрепени и да се изиска от тях по-твърда политика - вместо да се крият в кюшетата, да почнат масови арести на мутри, местни феодали и турски и цигански барони и да обявят, че искат цялостна подмяна на структурата и ръководния състав на ъсдебната система.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини