Меглена Кунева официално кандидат-президент

  • 02 юни 2011 06:31

  • 2654
  • 1
Меглена Кунева официално кандидат-президент
© Булфото

Това ще стане на 6 юни, понеделник от 12 часа в столичния хотел Радисън.

Тя ще бъде издигната от инициативен комитет от 21 души, но имената на участниците в него се пазят в тайна. Първоначално със задачата да събере известни интелектуалци и общественици бе натоварен Иван Гарелов, който впоследствие се оттегли.

Сформиран е предизборен щаб, в който влизат предимно хора от НДСВ. Шеф на щаба е Мария Дивизиева, бивш зам.-министър на Николай Василев от времето на Тройната коалиция. В него са още Даниел Вълчев, Владимир Дончев и други активисти на жълтата партия.

„Убеден съм, че Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще бъде добър кандидат за президент, каза Симеон Сакскобургготски пред журналисти на международната конференция на Балканския политически клуб "Балканите в Европа и света през 21 век”, като увери, че всички в НДСВ симпатизират на бившия еврокомисар, но решението от кого да бъде издигната е нейно. Според Царя Кунева е много качествен човек, с голям опит и в крайна сметка президентът е имиджът на страната си. „Трябва с това да се съобразяваме, а нея навън я познават много добре, аз съм свидетел на това", обясни Сакскобургготски.

През последните няколко месеца Кунева упорито отказваше да отговори конкретно на въпроса дали е съгласна да участва в надпреварата за "Дондуков" 2. От началото на годината тя обикаля страната и успя да се срещне с много хора на лекциите си “2011: новите измерения на свободата”. Социологически проучвания показват, че е сред най-предпочитаните кандидатури.

2654 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
da i komunisticheska.....

2011.10.16 | 20:55

1
На пръмов снахата.....айде още комунисти и дс-ари във властта...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини