Борисов: От тук нататък война и реваншизъм до дупка (обновена+видео)

  • 18 юни 2014 10:01

  • 31602
  • 350
Борисов: От тук нататък война и реваншизъм до дупка (обновена+видео)
©

След като началото на днешния пленарен ден започна с предложения за изслушване на здравния и образователен министър, а не според предвидената програма със закона за МВР, за първи път от доста време на парламентарната трибуна се качи лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Предлагам законът за МВР да остане за вторник. Той е много важен, заяви той.

Бившият министър-председател мотивира искането си с това, че вчера на Консултативния съвет за национална сигурност при президента с останалите лидери на парламентарно представените групи в парламента – Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, и в присъствието на председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно - са се разбрали и единодушно за постигане на съгласие за плавен преход до изборите.

„Стиснали сме си ръцете и сме си записали приоритетни задачи. И тъй като Станишев каза, че днес и утре го няма, а Местан го няма в четвъртък и петък, в понеделник имаше нещо друго, г-н Миков ще ми припомни какво, и се разбрахме за вторник в парламента да обявим 10-15, колко закона, а според мен закона за МВР, който е необезпечен и ще позволи кадрови назначения без конкурс, това, което става не е в тона на политическо съгласие", коментира Борисов.

На това Янаки Стоилов от БСП обаче не се съгласи под предлог, че ГЕРБ също се опитват да вкарват промени в Наказателния кодекс, като са поискали изслушване на Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския и Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна.

Тук Борисов се опита да бъде толерантен и се съгласи точката да отпадне: „Не подвиквайте. Абсолютно резонно е това, което казахте. След като това е важно за вас, аз съм човек, който може да застава от другата страна“.

След гласуване точката бе отхвърлена.

Тук провокацията от ГЕРБ не спря и бившият парламентарен шеф Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 направи предложение едновременно да бъде гласувано предложение на отпадане на седмичната програма на точка първа – Закона за МВР, и точка 3 - за промени в Наказателния кодекс.

Това предложение Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно определи като некоректно, а Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС помоли Цачева да не превръща НС в пазар. „Ние тука не сме дошли да правим пазарлък – иди ми, дойди ми. Когато сте предложили една точка, дръжте на нея докрай. Когато имате една позиция, дръжте на нея като принципна, а не конюнктурна“, каза той.

Изненадващо обаче след това Янаки Стоилов предложи същото, което и Борисов, а именно отлагане на точките за Закона за МВР и за Наказателния кодекс. Макар и отхвърлено преди минути, сега предложението бе прието и двете точки отпаднаха и останаха за другия вторник.

Ядосани атакистите поискаха 30 минути почивка, за да може, по думите им, ГЕРБ и БСП да се разберат какво ще правят. Зам.-председателят Мая Манолова обаче даде само 20.

По-късно в кулоарите на парламента Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не пропусна да коментира случилото се: "На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента. Не само, че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера”, каза той.

"Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт”, коментира Лидерът на ГЕРБ.

"Ние се договорихме и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев са заети тази седмица след консултациите кои закони и какво могат да подписват и какво не”, допълни първият в ГЕРБ.

От тук нататък война, щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега. Сега, с приемането на Закона за МВР, първо, нямат 160 млн. разписани в бюджета. Те ги нямат парите, те ще влязат от следващата година. Това означава без конкурс да назначат всичко на едно провалено министерство, на което вчера Сидеров го каза и на КСНС – депутатите на „Атака” и депутатите на БСП оспорват купуването на гласове, изборите оспорват. Тези хора искат сега без конкурс да назначат всичко”, отбеляза Борисов.

Помолен да коментира какво според него означава война и реваншизъм, лидерът на ГЕРБ заяви: "Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Толерантността ми я доказах пред целия народ, те се подиграха с мен”.

„Те не разбраха урока за Сметната палата. Аз и тогава им казах – не правете главния одиторен орган на държавата от две провалени партии. Не го правете”, каза още Борисов.

Попитан дали променя договорките за изборите и всичко останало, Борисов обяви, че вече не им вярва: "Чета вчера това, което Станишев, Местан и Сидеров редактираха. Това не го е писал президентът, те го писаха в неговия кабинет. Аз не съм направил нито едно предложение, включително има казах, която дата кажете, приемам”.

Последвайте канала на

31602 350

Свързани новини

Коментари 350

Добави коментар

2014.06.28 | 01:10

350
Dolu Jivotnoto Borisov !!!!!!

2014.06.28 | 01:10

349
Amerikanska Povurnja!!!!!!!

2014.06.28 | 01:10

347
Toi iska s pomostta na Amerikanskoto Posolstvo, da manipulira otnovo izborite. Ve4e zapo4na da se durzi kato Premier i da zaplashva dori. Dolu, Antibulgarina- Borisov!!!!!!!

2014.06.28 | 01:10

348
Точно така . Прав си .
Иван

2014.06.28 | 01:09

346
Тука е пълно с червени тролове.
прости тикви

2014.06.19 | 20:22

278
Виждам,пълно е спомияри като теб,правещи кавали на члена на бкп,боко тиквата
!!!

2014.06.28 | 01:09

345
БРАВО ГЕНЕРАЛЕ,В БОРБАТА ПОВЕДИ НИ!!!

2014.06.28 | 01:09

342
PROSTAK
FM

2014.06.28 | 01:09

344
Б.Б. има едно нещо което можем да му дадем. Да му дадем пълното право да го пратим при Иван Костов.

2014.06.28 | 01:09

343
Мачкай червената сган! :)
Бойко Винту

2014.06.28 | 01:09

341
Айде, като взема властта ще изтрепе целия народ, този профан и олигофрен Б.Б.
GERB

2014.06.28 | 01:09

340
AZ SHTE GLASUVAM ZA GERB

2014.06.19 | 21:54

281
И аз!

2014.06.28 | 01:09

339
БОКО ВНИМАВАЙ САМО НАРОДА ДА НЕ ТИ ОБЯВИ ВОЙНА ,ЧЕ ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ ДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ , ПЪРВИЯ ПЪТ АБДИКРА ВТОРИЯ НЯМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини