Борисов: Катастрофата е пълна! Незабавно трябва да вземем заем от МВФ (видео)

  • 27 юни 2014 14:54

  • 17375
  • 0
Борисов: Катастрофата е пълна! Незабавно трябва да вземем заем от МВФ (видео)
©

Излезе ми прякор-Нострадамус. Познах всичко, което се случва в момента. Още сега, веднага трябва да се викне МВФ и да започнем преговори. Говоря от мое име. Само преди няколко дни казах за банките. Следващият бюджет ще го прави фонда.

Това заяви в кулоарите на парламента Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, след приключването на политическите консултации, на които беше взето решение предсрочните избори да се проведат на 5 октомври, предаде репортер на Novini.bg. Включително и най-вече, трябва експертиза, която да успокои държавата. Да се надяваме, че сега всички ще бъдат по-мъдри и по-спокойни. Вече трябва да говорим за правителство на спасението. Предложих им още днес да сменят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, за да бъдат спокойни хора. Това си е тяхно право. Не може Чобанов да говори за финанси и да сме спокойни, продължи Борисов. Най-вероятно в края на юли ще подадат оставка. В ситуацията, в която е държавата, да каже някой, че е доволен. Надали има такъв, но поне някакъв политически консенсус, разум видяхме във всичките участници. Неслучайно, тъй като най-бягащата дата за избори беше 5 октомври. Поради това, че никой не каза, защото на 4-ти бил религиозен празник на мюсюлманите, се предлагаха други дати. Аз затова предложих 5-ти, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани, така че не виждам никакъв проблем да се направят и на пети, разкри той. Парламентът трябва да даде мандат за преговори с МВФ. Сега повече от всякога е нужно парламента да работи. ГЕРБ ще участват в работата. Говоря за нов заем, за да има кеш и да се плаща. По мое мнение са необходими 5-6 млрд. Катастрофата е пълна. Сега най-важното е да стабилизираме финансово държавата. Не ми се говори за еврокомисар. Това е все едно да говориш за сватба по време на погребение, продължи Борисов.

Орешарски и Чобанов трябва да си ходят. Аз само ги съветвам. Дали ще го направят, отидете и ги питайте тях. Готов съм при президента да обсъждаме всякакви сценарии, за да може държавата да вземе нов заем. В най-тежката финансова и икономическа криза България беше давана за пример. В момента те съсипаха държавата. Няма да поемам отговорностите на Орешарски. Надявам се, че държавния обвинител ще потърси наказателна отговорност за това, което се случва в момента, допълни лидерът на ГЕРБ. Несериозно е вицепремиер да говори, че някой дава по 50 лева, за да се правят опашки и да се събаря банковата система. Те я събарят сами с действията си, категоричен беше Борисов. 4 години се пазих от тегленото на заем, а сега ще бъда принуден да гласувам за нов заем от МВФ. Трябват незабавни преговори. Най-важно е да се стабилизира системата и служебното правителство да започне работа. Ситуацията започва да прилича на тази от 1996 година. Всички ме ядохте, че не разпускам колана и спазвам фискалната дисциплина, а сега трябва да правя това, от което бягах 4 години. Да тегля заем, завърши Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
17375 0

Свързани новини

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини