Отложиха обсъждането на референдума. БСП с ултиматум към президента (видео)

  • 17 юни 2014 14:32

  • 5516
  • 3
Отложиха обсъждането на референдума. БСП с ултиматум към президента (видео)
© Булфото

С гласуване в пленарна зала депутатите отложиха обсъждането на предложението на президента за провеждане на национален референдум.

Отлагането бе предложено от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров с мотива, че няма представител от президентската институция.

Днешното заседание на НС започна извънредно в 14:00 ч., заради проведения по-рано КСНС при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Искането за произвеждане на национален референдум за изборните правила е внесено от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и от Инициативен комитет.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обяви, че ще има почивка и заседанието ще се поднови след два часа - в 16.30 ч., като в това време отново ще бъде отправена покана към президента. Миков обясни, че тази точка е била включена миналия четвъртък в дневния ред, но тогава нямаше кворум, а в петък не се е стигнало до разглеждане. "Още в сряда написах писмо на президента и получих много бърз отговор, каза председателят на Народното събрание. Президентът е отговорил, че достатъчно е разяснил аргументите си относно искането и не смята за необходимо да участва в разискванията. Не възразявам пак да го поканим, но отговорът е доста ясен и мотивиран", посочи Миков.

Янаки Стоилов каза, че ако днес се блокира обсъждането на този въпрос, Коалиция за България ще преосмисли сериозно неговото разглеждане в следващи дни. Парламентът няма да бъде разиграван и някой да се опитва да диктува неговата работа, каза Стоилов и отбеляза, че за трети път председателят включва в дневния ред този въпрос. При нас възниква въпросът дали е целесъобразно оттук нататък да се занимаваме с тази тема, ако тя днес не бъде разисквана и по нея не се приеме решение, допълни Стоилов.

Председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обяви, че след два часа ще обявят решението си и ще извикат президента, за да го уведомят дали ще се проведе национален референдум преди предсрочните парламентарни избори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5516 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.18 | 00:47

3
referendom ne e izgoden za dps bsp ataka nai vece za dps i ataka mi saobraziavaite se malko ot malko v kogo e sireneto v kogo e noja mi taka e
Ивайло

2014.06.18 | 00:47

2
Пълна пародия
ха

2014.06.18 | 00:47

1
нали всички бяха за референдум,как стана така че депутат от Герб предложил да се изчака?Отново постигнаха консенсус - ще управляват заедно да не се случи нещо непредвидено а?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини