Бившият председател на НС Георги Пирински: След изнесените данни от Гешев и Сарафов някой трябва да отиде на съд

  • 19 май 2023 22:08

  • 1772
  • 6
Бившият председател на НС Георги Пирински: След изнесените данни от Гешев и Сарафов някой трябва да отиде на съд
©
Слушай новината Слушай новината

"Изглежда ми като някаква конструкция да скрие дълбоките различия, които съществуват. Една измъчена претенция, че съчетание на 3 или 4 парламентарни групи може с някаква степен на достоверност да застане пред хората и да каже ето ние представляваме онази коалиция, която може да понесе цялата отговорност за конституционните промени, каквито се счита, че трябва да бъдат направени", коментира бившият министър на външните работи и бивш председател на НС Георги Пирински в "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

"Реалният проблем е грубото нарушаване на Конституцията. Вместо да приказват "дайте да пишем Конституция", нека да предприемат действия. Има поне три комисии, които създадоха и трябва без всякакво отлагане да се заемат с това позорно, безобразно разпадане на прокурорската институция", каза Пирински.

По негови думи в закона е записано, че всички органи са длъжни да дадат цялата разполагаема информация по един или друг въпрос, всички длъжностни лица са длъжни да се явят пред съответната комисия. "Има Комисия за противодействие и предотвратяване на корупцията, има Комисия за контрол върху специалните служби, специалните разузнавателни средства и достъпа до данни от електронните средства", обясни бившият министър пред Bulgaria ON AIR.

След изявления на Гешев и Сарафов: Инспекторатът към ВСС се самосезира

"Какво стана онзи ден? Демерджиев застана пред НС, каза, че има по необясними причини задържано производство с години, знакови дела. Когато парламентът чуе такива неща от министъра на вътрешните работи, трябва веднага да свика една или друга комисия или пък председателят на парламента има правото да предложи временна комисия, която е предвидена в правилника, да се занимае с цяла серия от въпроси", каза Пирински.

"Като се започне с първия въпрос към Иван Гешев: Кой Ви се обади сутринта, когато се прибрахте, кой Ви прави тези предложения да сте посланик в Турция или многоточие. На Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. да се зададат въпросите: Какви данни имате и можете ли да твърдите пред отговорна комисия, че е заявено на тази оперативка, че е пуснат запис на един магистрати пред участниците, че има 150 записа на магистрати и на политици", обясни бившият председател на НС.

"Не мога да си представя, че някой нарушава духа на Конституцията и това не е основание за съдебна отговорност", категоричен е той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1772 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2023.05.20 | 14:48

6
❤️Играя нова ceкс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ Ja.cat/xgams
Тенев

2023.05.20 | 09:51

5
Да де ама кой ще е тоя?
Ха, ха, ха

2023.05.20 | 00:17

2
Този не е българин!!! Има еврески паспорт!!!
svetla spasova

2023.05.20 | 04:56

4
Има и американски паспорт, защото е роден във Вашингтон.

2023.05.20 | 02:15

3
Има и руски!
worlok

2023.05.19 | 23:06

1
vsichki ot prehoda ste za sad ,na edin korab i v moreto ...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини