Гешев е на разпит днес заради брифинга си

  • 18 май 2023 10:25

  • 4718
  • 13
© NOVINI.BG

„Ситуацията е изключително тревожна“. Така председателят на Върховния касационен съд (ВКС)и член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Галина Захарова коментира искането за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Въпросът трябва да се реши законово. Това е единствената гаранция, че може да има някаква промяна и единствения начин, с който съдебната власт всъщност разполага – да се спазва законът абсолютно стриктно“, коментира тя пред журналисти преди заседанието на ВСС.

„От ситуацията едно е видно и тревожно, дори и жалко – аз никога не съм допускала, че 15 години след като станахме членове на Европейския съюз, ние ще трябва да се върнем десетки години назад“, коментира Захарова.

„Това, което се случва по никакъв начин не помага за повишаване на авторитета на съдебната власт – точно обратното“, каза председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25.

„Изявлението на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във ме притеснява, трябва да се установи по съответния ред дали е вярно“, поясни той.

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е призован днес да даде обяснения по проверка по повод на дадения от него брифинг, на който бе съобщено за политическа корупция, която се води в Софийската градска прокуратура. Това съобщи самият той пред кадровиците в началото на дебата по сигнала на Борислав Сарафов. 

"Време е политиката да излезе от съдебната власт. Нямам притеснения да обясня, но искам да знам в каква процедура сме, за да не възпрепятствам проверките", каза главният прокурор. 

"Мога да кажа, че аз съм главен прокурор и не съм нарушил законите и Конституцията. Ще го докажа в съответните процедури, заяви Гешев в отговор на въпрос на члена на ВСС Атанаска Дишева за това дали той наистина има записи с над 150 политици, магистрати и членове на ВСС.

„Като разкажа всички данни по сигналите срещу мен, ще има много срам за членовете на Висшия съдебен съвет“, каза Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във по време на заседанието. Той обяви, че ще го направи в „името на нашите деца“ и, за да може „съдебната система да се изчисти от политическо влияние“, защото е мъж и има самочувствие.

Дишева прочете сигнала на Сарафов до ВСС, като тя заяви, че в него се казва, че пред Сарафов, пред други заместници на главния прокурор и пред ръководителя на Софийска градска прокуратура, Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е пуснал запис на разговор между него и Йордан Стоев, член на ВСС. Според твърденията в сигнала на Сарафов, главният прокурор е казал, че разполага с над 150 записа на разговори с политици, магистрати и членове на ВСС.

Гешев призова да стане ясно в каква процедура се намира в момента. Като посочи, че е готов да предостави данни, но „от това ще има голям срам за част от членовете на ВСС“. Според него това ще подейства „очистващо“ от политическото влияние в съдебната власт , но „съм твърдо решен да го направя в името на българските граждани и децата ни“, като добави, че „това ще увеличи независимостта на българските магистрати“.

„Не се притеснявам от това, което ще кажа на съответните компетентни органи“, заяви Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Той добави, че има проверка, която се извършва от прокурор в Софийска градска прокуратура по сигнал на Борислав Сарафов. Той заяви, че по тази проверка очаква да бъда призован и да даде съответните сведения и данни. Главният прокурор добави ,че в понеделник от 10 часа е призован за снемане на обяснения и по друга проверка.

Членовете на ВСС все още обсъждат в каква процедура са във връзка със сигнала на Борислав Сарафов срещу Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

"Ние сме ВСС, ние сме хората, които сме "грубо казано" правителството в съдебната власт", напомни той.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4718 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2023.05.18 | 12:01

7
,,Италианските пенсионери са доведени до гладна смърт. Хиляди на мълчалива опашка в кухнята за супи в Милано и извън него. В Италия има много пари за идиота Зеленски и за нелегалните имигранти, няма за нашите баби и дядовци, които са принудени да живеят с 500 евро на месец. Нетърпимо.''-казват италиянците
Да

2023.05.18 | 13:31

13
Съчувствам им.!Искрено! А само да попитам, познаваш ли някой италианец, който да мрънка в италианските сайтове, колко тежко е положението на българските пенсионери?

2023.05.18 | 12:04

8
Гешев пуши в кабинета на Съдебната палата !!!
Да

2023.05.18 | 13:29

12
Аааааа, това сигурно е във вилата на Боровец! Хахахаха

2023.05.18 | 11:03

3
ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР СИН НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕКСТРЕМИСТ, БИВШИЯ ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР КОМУНИСТИЧЕСКИ МАРГИНАЛ. ВРЕМЕ Е ЗА СЪДЕБНА РЕФОРМА, ВЪН КОМУНИСТИТЕ ОТ СЪДА!
Да

2023.05.18 | 13:28

11
Е как? То всички които са родени преди 89-та са били комунисти!
ТОЧНО ТАКА..

2023.05.18 | 13:07

9
..РОДАТА НА КРУМ ЗАРКОВ СА ТЕРОРИСТИ ...
Да

2023.05.18 | 13:26

10
И цяла България ЗНАЕ, че законът е така направен, че не може да пипнете Гешев! И той също го знае! А сега кой ще сезира про. да разследва онези "хубостници" в парламента, които гласуваха за приемането на закона за главния про. в сегашния му вид?

2023.05.18 | 11:59

6
/Поглед.инфо/ Група държави, водени от Полша, тайно са призовавали украинския президент Зеленски да прекрати конфликта, каза носителят на наградата "Пулицър" журналист Сиймор Хърш в статия, публикувана на неговата лична страница.

2023.05.18 | 11:15

5
ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА РЕФОРМИРАТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!

2023.05.18 | 11:08

4
всички комунисти и русофили вън от съда

2023.05.18 | 11:01

2
ВРЕМЕ Е КОРУПЦИЯТА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И ПОЛИТИКАТА ДА ЗАПОЧНЕ РЕФОРМА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ. СЪДИИТЕ НЕ СА СВЕЩЕНИ КРАВИ.

2023.05.18 | 10:51

1
KOE DA E VIARNO BRE BOKLUK SLED KATO E KAZAL NESHTO TO E VIARNO ILI VIE PO VASHIAT SI PRESTAPEN NACIN SHTE USTANOVITE TCE NE E ISKAL DA KAJE VTOVA A SAVSEM DRUGO KOETO VI IZNASIA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини