Ивайло Дерменджиев от Висшия адвокатски съвет: Ако бъде отстранен Иван Гешев, ще започне нова процедура

  • 15 май 2023 20:10

  • 3549
  • 3
Ивайло Дерменджиев от Висшия адвокатски съвет: Ако бъде отстранен Иван Гешев, ще започне нова процедура
© Кадър: БТВ

„Това разпад на държавността и началото на война между институциите и то в съдебната власт, което е недопустимо и в нито една нормална държава не трябва да е толерирано и допускано“. Това коментира пред БТВ председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

„Ако бъде отстранен Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, ще започне нова процедура. Той може да работи като адвокат, след като минат две години. Възможно е Борислав Сарафов да е следващият главен прокурор. Възможно е да се появи и абсолютно нова кандидатура“, добави той.

„Последното, за което трябва да се говори в прокуратурата, е за политика. Висшият адвокатски съвет има позиция от 2020 година при избора на Иван Гешев – той не отговаря на изискванията за главен прокурор. Висшият адвокатски съвет и адвокатурата е стояла на принципни позиции, които се съдържат и сега. Когато е направен изборът и номинациите Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във не е отговарял на критериите“, посочи Дерменджиев.

Иван Гешев скъса оставката си и заяви: Време е да бъде изметен този политически боклук!

„Често се случва ръководителят и заместниците му да имат конфликти. В техния случай първото искане е за отстраняване на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. То ще бъде разгледано от Висшия съдебен съвет в законовия срок. Ако има депозирано искане за отстраняването на Борислав Сарафов, то ще бъде разгледано след това“, уточни председателят на Висшия адвокатски съвет.

Според Ивайло Дерменджиев политическата квота в прокуратурата и съда пречи, тъй като изразява волята на политическата класа.

„Висшият съдебен съвет е с изтекъл мандат. Решенията му ще бъдат интерпретирани в една или друга посока. Това е другото, което политиците не свършиха – да изберат орган, който да е в правомощията си“.

„Доколкото познавам Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, не мисля, че би подал оставка. Смятам, че стои зад думите си и държи на позициите си“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3549 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БРАВОООО

2023.05.15 | 23:15

2
Разкарайте корумпирания КЪСКЕТ!!!

2023.05.16 | 01:09

3
Току що разкарахме женка ти

2023.05.15 | 20:55

1
Акото ти вони педал

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини