Преназначиха съдиите от двете закрити спецсъдилища

  • 22 юли 2022 14:07

  • 782
  • 1
Преназначиха съдиите от двете закрити спецсъдилища
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

След няколкочасов дебат съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи спецсъдиите от двете закрити съдилища, предаде БТА. Така председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев, заместникът му Веселина Вълева и всички съдии от институцията отиват в Софийския апелативен съд. Преназначаването им ще влезе в сила от 28 юли, след като спецсъдът престава да съществува след 27 юли. 

 

Председателят на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова, заместниците ѝ и част от съдиите ще работят в Административния съд в София. Над десет от съдиите са избрали да работят в Софийския градски съд, а Мария Маринова е избрала да бъде в Окръжния съд в София. Андон Миталов е поискал да бъде във военния съд, но ВСС го преназначи в Окръжния съд в София. В административния съд София-област ще бъде преместен Емил Желев.

Членът на ВСС Атанаска Дишева се обяви против Миталов и Желев да бъдат назначени според желанията им, заради ниска натовареност на тези съдилища. Така се стигна до ситуация, в която двете точки от дневния ред ще бъдат гласувани по-късно.

Гешев: Спецпрокуратурата и спецсъдилищата бяха закрити, защото си вършат работата

Всички магистрати трябва да довършат делата си с присъда в спецсъда. Председателите и заместниците им ще получават заплати в размер на редови магистрати в спецсъдилищата.

Другата седмица прокурорската колегия ще решава за преместването на спецпрокурорите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.22 | 14:21

1
Сатанистите ни агитират да се ваксинираме... Ами може ли някой да ми обясни защо американският президент Джо Байдън се зарази от Ковид-19 за 3-ти път? Той си е бил 2 ваксини и 2 бустъра и би трябвало да пращи от здраве! А сега слушайте Бай ви Гюро: ваксините унищожават имунната ви система и на практика заболявате перманентно от СПИН... Ако междувременно вече не сте пукнали от тромбози, инфаркти или вече не сте се превърнали в Зомби, тъй като ДНК-то ви също е прецакано и е мутирало. Накрая, пораженията от тези генетични отрови се предават и на поколенията, както доказаха учените от Университета в Малмьо, Швеция... Хайде сега, слушайте сатанистите и отивайте бодро да се ваксинирате пардон... самоубивате!

Добави коментар

Водещи новини