Правната комисия в НС прие на първо четене закриването на спецсъда и спецпрокуратурата

  • 17 март 2022 07:25

  • 463
  • 1
Правната комисия в НС прие на първо четене закриването на спецсъда и спецпрокуратурата
© Булфото (архив)

След продължили 9 часа дебати правната комисия в Народното събрание прие на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Законопроектът предвижда закриване на специализираните съд и прокуратура и отмяна на "кариерните бонуси" на членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор и инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Предстои промените да бъдат обсъдени на първо четене и в пленарната зала.

Йорданова: Пленумът на ВСС е длъжен да разгледа всяко от твърденията в предложението за освобождаване на Гешев

Днес Лаура Кьовеши ще се срещне с главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и с министъра на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., цитира БНТ.

Ръководителят на Европейската прокуратура пристигна у нас по покана на министър-председателя. 120 случая на данни за злоупотреби с европари разследва Европрокуратурата у нас. Част от сигналите са свързани с еврофондовете срещу пандемията, обществените поръчки и субсидиите в земеделието. Премиерът Кирил Петков и Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши са се договорили - Министерският съвет да стане контактна точка на Европейската прокуратура.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2022.03.17 | 08:10

1
правната комисия работи против народа в полза на олигарсите=крадци

Добави коментар

Водещи новини