Назначиха нов директор на Инспекцията по труда

  • 09 август 2022 13:27

  • 1501
  • 0
Назначиха нов директор на Инспекцията по труда
© пресцентър, Министерство на труда и социалната по
Слушай новината Слушай новината

Екатерина Асенова е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция „Инспекция по труда“ София Област.

Асенова беше представена пред екипа от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и ресорния заместник-министър проф. Емил Мингов.

Назначиха двама зам.-министри на външните работи в служебния кабинет

„Изборът на Екатерина Асенова показва, че залагаме на приемствеността, професионализма и опитa“, каза министър Лазаров. Като първостепенна задача пред новото ръководство той постави въвеждането на административна реформа, която да улесни работниците и служителите, и бизнеса в комуникацията с Агенцията.

Проф. Мингов сподели, че разчита на по-голяма ефективност при контрола по отношение на превенцията на недекларирания труд. Екатерина Асенова благодари за оказаното доверие. „Разчитам на Вашата подкрепа и подкрепата на екипа на Агенцията, защото добри резултати могат да бъдат постигнати само когато работим заедно“,  отбеляза тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини