Сезирането на КС за спецсъда е опит за спиране на реформата, смята Надежда Йорданова

  • 10 май 2022 11:23

  • 868
  • 5
Сезирането на КС за спецсъда е опит за спиране на реформата, смята Надежда Йорданова
© Булфото (архив)

Запознах се с искането на главния прокурор, с което той атакува закриването на спецсъда, но в него няма нови тези. Това е опит не само за отлагане, а за спиране на тази реформа. Така министърът на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. коментира това, че Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във сезира Конституционния съд (КС) за промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ) по отношение на спецправосъдието.

Йорданова каза, че не е склонна за прегласуване на текстовете от ЗСВ, каквото искане имаше от Гражданския съвет (ГС) на Висшия съдебен съвет (ВСС) миналата седмица. ГС поиска още три месеца отлагане на пълното закриване на спецправосъдието, за да бъде изгладен проблемът със специалните разузнавателни средства. 

Надежда Йорданова: Работи се по темата за намаляване на държавните такси по гражданските и административните производства

В момента се правят опити за вдигане на шум, а не за работа по изпълнение на закона, каза Йорданова.

Възможни са различни сценарии за процедурата по отстраняването на главния прокурор - събиране на нови доказателства, да се иска спиране на произнасянето по същество. Въпреки всичко очаквам и вярвам, че ще обсъдим по същество представените основания и ВСС ще се произнесе по тях, посочи правосъдният министър.

Тя настоя максимално бързо парламентът да започне работа по избор на нови членове на ВСС и съдии в Конституционния съд, защото иначе може да се стигне до сценарий двете институции да бъдат блокирани заради непопълнени квоти.

По-рано днес министърът на правосъдието участва в откриването на юридически форум в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
868 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПП

2022.05.10 | 21:08

5
Реформата ще приключи като закрием цялото правосъдие.
народен глас

2022.05.10 | 12:07

4
Пиги за министър неставаш некадърна си ходи поне да отслабнеш
Секретарки ,секретарки

2022.05.10 | 11:59

3
Това не е сато да правиш свирки на пини, драга ми минетчийке!!Но като сте взе ли от чИрепа пари ще врещиш!!Иначе ..на магистралата да ги връщаш !!!

2022.05.10 | 11:28

1
Каква реформа,како и от Марс ли трябва да ти отговорят,че правиш реформи за лично облагодетелстване.

2022.05.10 | 11:50

2
Това правителство трябва колкото се може по-скоро да се разкара и да им се потърси отговорност, за да минимализираме щетите!

Добави коментар

Водещи новини