Според Янаки Стоилов решението на ВСС за Гешев е изпитание

  • 22 юли 2021 09:47

  • 1234
  • 3
Според Янаки Стоилов решението на ВСС за Гешев е изпитание
© Bulphoto/архив

Ще изискам от Висшия съдебен съвет да се произнесе по същество за основанията за освобождаване на главния прокурор,  каза пред журналисти служебният министър на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия преди да започне пленумът на кадровиците.

Министър Стоилов внесе предложението миналата седмица, след като до него постъпи сигнал от вътрешния министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, в който е поместена информация за нарушения, извършени от обвинител №1 Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

НА ЖИВО: ВСС решава трябва ли да бъде отстранен Иван Гешев

По думите му това е изпитание за ВСС и независимостта на членовете му.

„Данните и фактите са ясни. За мен колкото по-бързо и ясно приключи тази процедура, толкова по-добре. Защото тя не трябва да създава нестабилност в прокуратурата. Не трябва да се създава впечатление за някакво протакане на нещата, с оглед на други политически развития“, допълни той.

Според него по всеки детайл от доклада трябва да има аргументирано произнасяне.

Десислава Станева
1234 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.07.22 | 10:35

1
Гнусни миризливи болшевишки л.айна, Гешев ви бръкна в гешефтите мамицата ви крадлива русофилистична! Затова е неудобен! радефф - руската кл.озетна чиния каза , че вярвал повече на божкоф престъпника, търсен от ИНТЕРПОЛ отколкото на Главния прок.урор на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! Честита необолшевишката контрареволюция на простия български чалга-народ!

2021.07.22 | 17:41

3
Няма страшно, следващият ВСС ще уволни Гешев.Ще бъде много скоро.

2021.07.22 | 17:41

2
Няма страшно, следващият ВСС ще уволни Гешев.Ще бъде много скоро.

Добави коментар

Водещи новини