ДБ: ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха гледането на закона за закриване на спецсъда и спецпрокуратурата

  • 03 септември 2021 17:11

  • 1551
  • 8
ДБ: ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха гледането на закона за закриване на спецсъда и спецпрокуратурата
© ДБ

Заседанието на правната комисия в Народното събрание, на което трябваше да се гласува на първо четене закриването на специализирания съд и специализираната прокуратура, пропадна поради отсъствието на депутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и някои от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, съобщиха от пресцентъра на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Председателят на комисията Андрей Николов не даде ход на заседанието, след като установи, че в залата присъстват само народните представители на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, ИТН и „Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че“ и не се събира необходимия кворум. По подобен начин вчера ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в отсъствието на депутатите от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е създадоха хаос около приемането на промените в закона за НСО. 

Хаос и скандали в НС! Депутатите не знаят махнали ли са охраната на Гешев, едва не се стигна до бой

“Коалицията “Гешев” бламира реформата с процедурни хватки. Повтаря се ситуацията от миналото народно събрание - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да бранят статуквото. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на думи се обявяваха за закриването на специализираните съд и прокуратура, но когато се стигна до дела, това не личи”, коментира зам-председателят на групата на “Демократична България” и член на правната комисия Надежда Йорданова. 

На заседанието днес беше дошъл и главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, но той избяга при опита на народния представител Ивайло Мирчев да го попита как върви разследването на обвиненията на Васил Божков за дадени подкупи на Бойко Борисов и Владислав Горанов чрез пиара Севделина Арнаудова. „Кога ще разпитате Васил Божков за неговите твърдения за подкупи от 70 млн. лева и кога ще разпитате Борисов”, попита Мирчев, но не получи отговор. 

ДБ поиска със законопроект промяна на статута на ВСС

Проектът за промени в Закона за съдебната власт, освен закриването на специализираните съд и прокуратура, включва и въпроси като двустепенното гласуване във ВСС за кариерното развитие на съдиите, включително и при избора на на ръководителите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС). Той също така разглежда и ограничаване на функциите на прокуратурата извън наказателното производство. Предвижда се кандидатите за председатели на ВКС и ВАС да са действащи съдии като членове на пленумите на съответното съдилище най-малко 5 години преди провеждането на процедурата по избор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1551 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Страх тресе кочината

2021.09.03 | 17:42

4
само Радев се бори с мутрите...
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2021.09.03 | 18:10

8
ВЪЗМОЖНО Е ДА СТАНЕ И ОТ ПЪРВИЯ ТУР!!! БОКО И КОМПАНИЯ СЕ НАПИКАВАТ ВСЯКА ВЕЧЕР ОТ СТРАХ ПРИ ТАЗИ МИСЪЛ!!!
Радев - втори мандат на първи тур

2021.09.03 | 18:05

7
От 2015-та година по медиите и телевизиите върви кампания от ЛЪЖИ срещу Генерал Радев на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милиционерска акция от такива като Цвъки Ухото, тоМАТА ХАРИ бикова, драскачите около кypвата Севда, водени от българоубиеца Боко Тиквата. Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Радев, за да може некадърниците и мафиотите да не пускат властта. За народна радост, мутрите се провалиха.
Спас

2021.09.03 | 17:43

5
Колкото и да повтарят червените тролчета, ГЕРБ не е никога няма да е с ДПС. С ДПС са червените от БСП. Така че, колкото и да се пънат червенотролченцата да си заработят стотинчиците, няма да им се получи. :)
Хахаха

2021.09.03 | 18:03

6
ГЕРБ даде през октомври миналата година половината от 5-тте милиарда заем на Сопола, за да го крепи на власт до края на мандата, за да може гербавия кабинет да врътне изборите... Кого лъжеш, жалкар?
бойкикев

2021.09.03 | 17:35

3
Маджовците са слуги на мафията,за това искат да махнат Гешев.

2021.09.03 | 17:26

1
НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРОИЗВОДНИТЕ НА БКП И МРАКОБЕСНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- ДПС, БСП И ГЕРБ!!!

2021.09.03 | 17:33

2
дб и ибгни на какво са производни?

Добави коментар

Водещи новини