Ваня Григорова: Атаката преди балотажа беше резултат от външна намеса

  • 02 декември 2023 14:02

  • 1860
  • 16
Ваня Григорова: Атаката преди балотажа беше резултат от външна намеса
© Булфото (архив)

"Сглобката на национално ниво скърца, но не се разпада и защото Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите стана кмет. В това съм категорична. Те търсят начин да се разделят. Опитват се вътрешно да се пренаредят, преформатират. В този фрагментиран общински съвет ще има възможност за прокарване и на полезни за софиянци решения", това заяви пред БНР Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на, общински съветник от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150


"В Столичния общински съвет е ужасно, защото са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли", каза Григорова. По думите ѝ новият кмет бива бранен с апаратни хватки.

"Когато буквално допреди две седмици си се занимавал с жълтини, как да преминеш в работен режим и да започнеш да се държиш нормално? Целта, стратегията на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България  - Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и (ПП-ДБ-СС) е да пазят Терзиев от всякакви въпроси. Аз исках да го попитам колко време ще им бъде нужно да разчистят улиците, и то съвсем добронамерено. Трябваше да му бъде зададен въпрос кой ще бъде заместник-кметът по транспорта – ключов сектор, какво ще правят с дървесината", каза още бившият кандидат за кмет на София.

Според нея "избирането на председател на СОС не е генерално решение и ако не е базирано на обща политика, то буквално на следващото заседание той може да бъде махнат".

Иван Таков разкри защо БСП напуснаха залата на СОС

 

"ГЕРБ защо да не подкрепят Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, след като подкрепиха Терзиев – с отвращение, но преглътнаха. ГЕРБ сега трябва да покажат на ПП-ДБ-СС, че не могат да управляват без тях. Това е демонстрация. Очаквам да има някакво решение", добави тя.

Запитана за новото ляво, в предаването "Политически НЕкоректно" Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на коментира: Работа има и в София, и в Общинския съвет, но дългосрочно обединението на отделните леви формации е правилният път. Това е рецептата за успех. Важна е и личността. Ако нямаш отбор, не се впускаш в нищо. Следващите месеци, в които ще започнем интензивно работа в Общинския съвет, ще стане ясно с кого можем и с кого не можем да работим. Работата не е само по време на избори, работата е всеки ден. Така се гради отбор, така се гради екип.

"Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия Нинова си има нейните национални партийни дела, дори нямам пресечна точка с нея", уточни Григорова, като подчерта, че е безпартийна и припомни изявления на Нинова от началото на кампанията, че тя няма шанс на вота.

В политиката няма как да има обиди. То е неприятно, но очаквано. Дойде ми малко в повече атаката в последните три дни преди балотажа, която беше масирана и без никакво съмнение – и резултат от външна намеса", отбеляза Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на, като изрази мнение, че в това е имало "външна намеса извън столицата, извън България - амбасадата", защото е имало притеснения, че "може да падне правителството", за което според нея говори и обръщането на мнението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в рамките на два дни.

Само в рамките на два дни две Фейсбук страници, едната от които новосъздадена за изборите, са дали 8000 евро за спонсориране на публикации срещу нея, уточни тя.

"Тези хора буквално бяха изпаднали в истерия и имаше защо. Този човек, кметът, настоящ – Терзиев, не само се криеше от дебати, той ходеше с охрана на срещи. Този човек няма да води прозрачно и отворено управление към столичани. На него политиката не му е на място. Да управляваш общество, означава да се вслушваш в него. Това не е компания“, каза още Григорова.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1860 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2023.12.04 | 10:38

16
ей не се спря тази нагла
съни

2023.12.02 | 20:19

15
реката винаги си намира правилния път а това че ти си загубила си е твой проблем и поработи над изказванията никой не приема простащина.

2023.12.02 | 16:59

14
Външна намеса!?!?! Марс или от Луната
Ванко…

2023.12.02 | 16:38

13
Факултето да мълчи...
Kircho

2023.12.02 | 16:35

12
Само Ботев Враца и тесни пичета. Корнелия е по тясна.
Нцй

2023.12.02 | 16:29

11
Тази лилава жителка на гетото всеки ден все повече затвърждава тезата, че е тотално далеч от реалността!! Когато човек откаже да приеме загубата си с достойнство, започва да пропада до безкрайни низини!!!
червеног.ъ.з комунопитек

2023.12.02 | 16:13

10
Не, ма Ванче - не стана кмет защото никой не иска циганка, при това червеногъ.з.а циганка Путинолизачка за кмет.
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2023.12.02 | 16:01

9
ТИ ЛАПКАШ ГРАНТОВЕ ОТ АМЕРИКА ....,А ПЛЮЕШ АМЕРИКА ......, ...ОООУУУУУУУУУ .......СССФФФФИИИНЯЯЯЯЯЯЯ
М.иванов

2023.12.02 | 15:58

8
на крива ракета,космоса и тесен

2023.12.02 | 15:06

7
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини