Теменужка Петкова (ГЕРБ): Всичко свързано с меморандума с „Джемкорп“ е порочно, трябва да се потърсят виновни

  • 05 януари 2023 18:49

  • 511
  • 5
Теменужка Петкова (ГЕРБ): Всичко свързано с меморандума с „Джемкорп“ е порочно, трябва да се потърсят виновни
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Злополучният меморандум с „Джемкорп“ показва цялостния начин на управление на Продължаваме промяната. Имаме нарушаване на Конституцията, грубо е нарушен договорът за Евратом за ратификация през ЕК. Нито едно министерство не е било уведомено за него. Това заяви бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„И към настоящия момент този меморандум крие риск, защото има клауза за арбитраж. Тя важи в следващите две години. Съществува потенциален риск всяка една от страните да предяви иск“, предупреди тя.

„Аз съм сигурна, че компетентните институции ще разследват и потърсят отговорност от лицата, замесени в този случай“, изтъкна Петкова.

ПП: През 2020 г. Бойко Борисов е договорил с ЕС затваряне на въглищни централи

„Всичко свързано с този меморандум е порочно. Не са спазени нормативните изисквания. С този меморандум българската страна се съгласява да предостави информация за всички наши стратегически енергийни обекти. Установи се още, че представители на Министерство на финансите са посетили „Мини Марица Изток“ и са поискали информация за всички парични потоци на дружеството. Била е отказана тази информация, тъй като се касае за държавна тайна. Един месец преди подписването на меморандума е била поискана оферта за доставка на природен газ. Тя е трябвало задължително да се извърши през борсата, както предвижда закона“, разкриват от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

По повод обвиненията, че Бойко Борисов в качеството си на министър-председател през 2020 г. е договорил в ЕС да се закрият ТЕЦ-овете, Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по заяви: „България беше единствената страна-членка, която гласува „въздържал се“ на европейския съвет за намаляване на емисиите с 55%. Има документ обаче за поет ангажимент за намаляване на емисиите с 40%. Тези преговори са се водели от министъра на финансите и негов заместник. Министерство на енергетиката е било игнорирано“, подчерта бившият енергиен министър.

„В най-скоро време ще изготвим и внесем проект на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн“, съобщи Петкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
511 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ива

2023.01.10 | 02:49

5
Доячката и тя с коментар....
гербокуец

2023.01.05 | 23:29

4
Фейс Кам теменужка ама от Бойко
ИСТИНАТА

2023.01.05 | 21:02

3
РАЗБИРА се Теменужка,НЕ само да се ПОТЪРСЯТ ,а и да се ЗАСТАВЯТ да ВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО/ако има такова/!!! Теменужка,а КАКВО ПРАВИМ с ВИНОВНИТЕ за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,ХАЗАРТА,"Белене","ДЖУДЖЕТАТА","Лукойл",Капитан Андреева,................................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб" и ЯТАЦИ????
Емѝ...

2023.01.05 | 20:26

2
нушето пyткова, която организира чадъра над източването на 1.2 милиарда лева от ОПГ ГРОБ за "аеца" ли ще говори за "пороци", веее...

2023.01.05 | 19:14

1
РУСКА МАРИОНЕТКА ПРОТИВ ДЖЕМКОРП

Добави коментар

Водещи новини