Инвеститорът на МБАЛ "Мама и Аз": Отказваме се от създаването на педиатрично отделение и сменяме името на болницата

  • 01 май 2024 19:00

  • 3545
  • 11
Инвеститорът на МБАЛ "Мама и Аз": Отказваме се от създаването на педиатрично отделение и сменяме името на болницата
© Pixabay

Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл. Това съобщиха от фирмата инвеститор относно създаването на частна детска болница в писмо до медиите. 

"Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница“.

Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията.

След позицията на Радев: Премиерът Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и, че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция", пишат от дружеството.

По-рано днес министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София. От правителствената пресслужба съобщиха, че ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на министърът на здравеопазването Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с да бъде освободена от поста, съобщават от правителствената пресслужба.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3545 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Стефан

2024.05.01 | 23:14

11
Дайте малко газ за тази национална детска болница. Пари има, терен има, какво бавите с бюрокрация
Иванчо

2024.05.01 | 23:12

10
МС трябва да изпреварва обществената реакция, иначе каква политика проба-грешка. Малко по-внимателно Господа министри!

2024.05.01 | 23:07

8
вече е късно, добре да беше името мозък и сърце, както е на другите места където правят болници
Иван

2024.05.01 | 23:11

9
да сменят име сега, след дъжд качулка

2024.05.01 | 22:16

7
НАТО - САЩ - ЕС НАЦИТАТА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ, ДЕНАЦИФИКАЦИЯ и ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ! ВПК на НАТО БааЛГАРИСТАН трябва да бъде СПРЯН ВЕДНАГА до РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИТЕ по целия СВЯТ! ПРОДАЖНИЦИ в НАТО БааЛГАРИСТАН ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ без да спазват МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ и КОНВЕНЦИИ и УБИВАТ ХОРА и БЪЛГАРИ - СЛАВЯНИ по СВЕТА. ПЪЛНО СПИРАНЕ на ВПК на НАТО БааЛГАРИСТАН, ВЕДНАГА! ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, СЕГА! ВЕЧНА ДРУЖБА С БРАТСКИЯТ РУСКИ НАРОД! РОССИЯ & НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ВИНАГИ ЗАЕДНО! ЖИВОТ, МИР и ЛЮБОВ по РУСКИТЕ и БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ! БГ & РУСЬ ЕДИН СЛАВЯНСКИ НАРОД, ЕДИН ЕЗИК, ЕДНА РЕЛИГИЯ, ЕДНИ ЦЕННОСТИ!
Харалампи

2024.05.01 | 19:55

2
Те по-добре да обяснят как голям вносител и производител на лекарства има верига от аптеки (забранено от закона ), а сега идка и болница да прави? Дали няма да се превърне в тотален монополист и да диктува цени и избор на лекарства изцяло по негово осмотрение?

2024.05.01 | 21:43

6
Точно така е !
прав си,

2024.05.01 | 21:07

4
само оправи правописа.
Станахме

2024.05.01 | 19:33

1
И мамолози

2024.05.01 | 21:08

5
...буба лази, лази, лази...
Реакцията на политиците

2024.05.01 | 20:20

3
Доведе до отнемането детското здравеопазване да има още отделние с апаратура и добри специалисти, които частния инвеститор щеше да осигури, а държавата няма да може да осгури кадри, щото заплащането е ниско.

Добави коментар

Водещи новини