Теменужка Петкова

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова е министър на енергетиката.

Родена е на 18 януари 1967 г.

Магистър по „Счетоводство и контрол” от в УНСС. Преминава обучения в областта на „Вътрешния одит в публичния сектор” в министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на „Държавната финансова инспекция” в Министерството на финансите на Португалия.

От 1992 г. до 2000 г. заема длъжностите финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление „Държавен финансов контрол”. Професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол като държавен вътрешен одитор и началник на отдел. От 2007 г. е директор на дирекция „Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

В периода 2010 г. - 2013 г. заема длъжността директор на АДФИ.

Заместник-министър на финансите в служебното правителство на Георги Близнашки, назначено от президента Плевнелиев (2012-2017).

Министър на енергетиката от 07.11.2014 г. до 27.01.2017 г.

Избрана за народен представител от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание.

Избрана за министър на енергетиката на 4 май 2017 г. от 44-ото Народно събрание. Обявява за оставката си на 23 февруари 2018 г.

Новини

още

Видеа

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

На живо Дания - Австралия 0:0