Трусовете в коалицията: Сагата продължава

  • 10 юни 2022 20:07

  • 12348
  • 18
Трусовете в коалицията: Сагата продължава
© Novini.bg/Булфото/ Canva

Novini.bg следи за вас всички най-важни новини около трусовете в четворната коалиция. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 686

Последвайте канала на

22:20 | 10 юни 2022

Слави Трифонов отговори на премиера Петков за бившия певец

„Днес един човек решил, че ще ме обиди, като ме нарече "бивш певец". За добро или за лошо не съм бивш – продължавам  да пея“. Това написа в профила си във „Фейсбук“ лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в отговор на видеообръщението на премиера Кирил Петков.

„Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его“, обяви лидерът на „Продължаваме промяната“.

Прочети още...
22:08 | 10 юни 2022

Тома Биков: Изключително притеснени сме от спиралата надолу, по която се движи държавата

Ние сме изключително притеснени от спиралата надолу, по която се движи държавата. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Досега бюджет не е бил отхвърлян, защото финансовият министър винаги се е ползвал с доверие. Очевидно това сега не е така“, допусна той.

Прочети още...
21:59 | 10 юни 2022

Каримански: Ще убедя колегите си да подкрепим актуализацията на бюджета

Когато градим нещо, важното е да има стабилна основа. Дали тази основа се гради на професионализъм, зад който стои опитност в администрацията, стоят знания, умения и задълбочени анализи за това кои са важните неща и за да градим законодателство, което е устойчиво във времето. Това заяви Любомир Каримански от „Има такъв народ“ в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Много е лошо, когато млади политици използват квалификации“, посочи той.

Прочети още...
21:37 | 10 юни 2022

Венко Сабрутев: Рискуваме да изпаднем в дълбока политическа и икономическа криза

България се намира в един изключително деликатен момент. Рискуваме да изпаднем в дълбока политическа и икономическа криза. Необходимо е да се приеме актуализацията на бюджета, нужно е да продължи борбата с корупцията, България не бива да изпусне тези 13 млн. лева грантови средства от ЕК, които зависят от приемането на няколко закона. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Венко Сабрутев в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Подкрепата за правителството ще я видим по време на гласуването. Г-н Петков разговаря с отделни народни представители, за да им напомни приоритетите пред страната. Надяваме се бюджетът да бъде подкрепен“, изтъкна той.

Прочети още...
21:02 | 10 юни 2022

Според Илияна Йотова съставянето на служебен кабинет трябва да се избегне

Преди всичко трябва да се актуализира бюджетът. Тези пари трябват на хората и на общините, някои от тях са пред фалит.Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ.

"Няма опасност да завием на Изток. Ние направихме нашия избор преди десетилетия. И искам да кажа, че трябва да спрат сравненията на ЕС със Съветския съюз. ЕС е обединение на независими държави", допълни тя.

Прочети още...
19:14 | 10 юни 2022

Разговор за подкуп между Пламен Моллов и шефа на БАБХ, бившият депутат отрича

Сигнал за неуспешен опит да подкупят изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов за да не се меси по контрола на границата на ГКПП Капитан Андреево бе изпратен на редакционната поща на Novini.bg.

От него става ясно, че преносителя на подкупа е лице, което е заемало висша публична длъжност по времето на бившите  управляващи. Преносителят подсказва, че възнаграждението може да е регулярно.

В резултат на това, че новия шеф на БАБХ не се подава на изкушението в държавния бюджет започват да влизат около 5 000лв на час или сума в размер на около 50 000 000 на година, който до този момент са отивали в частни ръце. Чадър върху тази схема е бил разпънат на най-високо политическо равнище. Щетата за бюджета за последните 10 години е била в размер около 500 милиона лева. Тази схема в момента е запушена, в резултат на което шефа на БАБХ започва да получава заплахи за живота и здравето си.

Прочети още...
18:44 | 10 юни 2022

Гроздан Караджов продължава да твърди, че не е искал 3,9 млрд. лева

"Продължаваме промяната" показаха, че не спазват коалиционните отношения и не се отнасят коректно към партньорите си. Това явно преля чашата на търпение на ръководството на "Има такъв народ" и се взе решение да се оттеглим от правителството. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов по повод трусовете в коалицията. 

Прочети още...
17:57 | 10 юни 2022

Настимир Ананиев: На много хора в ИТН им бе обещана промяна, каквато не се случи

Няма политик, който да не е готов за избори, така че мен не ме плашат предсрочни избори. Въпросът е какво биха произвели. Единствената хубава новина е, че ИТН няма да влязат в следващия парламент. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

Прочети още...
17:33 | 10 юни 2022

Предлагам Слави за шеф на БФС. По какво се познава, че идат избори? (и още от седмицата…)

Точно преди една седмица написах ли „Толкова за тая седмица, приятен ви уикенд и спокойно – и другата седмица ще има тъпотии от по света и у нас. Хубава вечер!“?  

Написах.

Познах ли?

Познах. 

Follow me for more убиващи желанието за живот откровения…

Прочети още...
17:22 | 10 юни 2022

Германски медии: Трифонов изглежда работи задкулисно

"Трифонов изглежда работи задкулисно за продължаване на клептократския стил на управление", пише "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ). А според ТАЦ още по-лошото е, че сегашните сътресения може да върнат Борисов на власт.

Прочети още...
16:38 | 10 юни 2022

Аламанов: Атакуват правителството, защото доказа, че можем да се развиваме като нормална европейска държава

Ето това е истинската новина: само за месец България се е откъснала от енергийната зависимост от руския газ, пише Основателят и управляващ директор на SiteMedia Consultancy и съосновател на Центъра за анализ и кризисни комуникации Любомир Аламанов във "Фейсбук" като коменрат на новината, че цената на газа ще е с 13% по-ниска за юни.

Прочети още...
16:23 | 10 юни 2022

Кирил Петков: Ще разговарям всеки ден с депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите на министър-председателя Кирил Петков с народни представители от българския парламент. Това обяви премиерът в специално видео обръщение.

Петков заяви открито намерението си и през следващите дни да продължи да води явно и почтено разговори с депутати, запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Прочети още...
15:24 | 10 юни 2022

Кирил Петков освободи зам.-областния управител на Благоевград Анита Коцелова от ИТН

Заместник-областният управител на Благоевград Анита Коцелова е освободена от длъжност със заповед на министър-председателя Кирил Петков, съобщиха за БТА от Областна администрация – Благоевград. Заповедта е пристигнала тази сутрин, посочиха оттам.

Прочети още...
14:38 | 10 юни 2022

Слави Трифонов: болестен нарцисизъм или просто лудост?

Сценографията си я бива: тъмен екран, на който изгрява бръснатата глава на Слави Трифонов. Гримасите му говорят за мирова скръб или зъбобол. Лудост или ефект от заболяване? Докога ще ни играят тоя номер? "Дойче веле" публикува коментар на проф. Ивайло Дичев. 

Прочети още...
14:05 | 10 юни 2022

Радостин Василев подаде оставка като министър на спорта

Радостин Василев от „Има такъв народ“ подаде оставка като министър на спорта.

Прочети още...
13:37 | 10 юни 2022

БСП: Подкрепяме Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

Подкрепяме Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. По отношение на промените в Закона за противодействие на корупцията - те ще бъдат обсъдени на парламентарна група и ще вземем своето решение.

Прочети още...
12:53 | 10 юни 2022

Проф. Дайнов: ИТН са оставени да свършат мръсната работа срещу това правителство

Президентът иска някакво смесено правителство, с участие и на опозицията, което по дефиниция ще бъде слабо. Иска широко и слабо правителство. Колкото по-слаб парламент и правителство, толкова повече по естествен път властта отива в президента. Това са скачени съдове – властта прелива от по-слабото място към по-силното. Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Прочети още...
12:03 | 10 юни 2022

ПП отговори на Ива Митева за КПКОНПИ: Сипе откровени лъжи, не е чела законопроекта

Възмутени сме от откровените лъжи, които се сипят днес относно изготвянето на този законопроект. Възмутени сме от това, че отново представителите на ИТН в трети пореден парламент саботират всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и за ефективни действия срещу корупцията в България. Това заяви на брифинг в парламента Милен Матеев от „Продължаваме промяната“.

Прочети още...
11:31 | 10 юни 2022

Атанас Славов: За ДБ е важно приоритетите на управлението да вървят

Не бих коментирал взаимните обвинения между ПП и ИТН. За нас е важно приоритетите на управлението да вървят, въпреки че сме в малцинство. Също така е важно да договорим ясна подкрепа и то публично за тези приоритети в парламента, а не да разчитаме някакви мистични мнозинства да се формират ad hoc по конкретни гласувания. Това коментира пред журналисти народният представител от "Демократична България" Атанас Славов.

Прочети още...
11:14 | 10 юни 2022

Гюров: От "Продължаваме промяната" не купуваме депутати и не раздаваме постове за управление

Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове за управление. Това е ясно и може би това е причината да се стига до такова напрежение в коалицията и излизане на коалиционни партньори. Ние показваме ясно, че нашата политика е базирана на общи цели и принципи, които отстояваме. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. 

Прочети още...
11:09 | 10 юни 2022

Божанков: Напускането на ИТН прилича на развода между Джони Деп и Амбър Хърд

"Много натежаха емоциите в последните дни цялата тази история около напускането на „Има такъв народ“, то прилича повече на развода между Джони Деп и Амбър Хърд, отколкото на сериозно политическо поведение и то в период, в който имаме война, инфлация, ценова криза".

Прочети още...
10:45 | 10 юни 2022

Ива Митева критикува предложения Закон за КПКОНПИ

Корупцията е епидемия. Въпросът е как да се борим с нея. Въпросът е този закон, който е предложен (б.р. за КПКОНПИ) може ли да се пребори с тази епидемия. Отговорът е не, защото на 90% това е преписаният действащ Закон за противодействие на корупцията, заяви на брифинг в парламента Ива Митева от "Има такъв народ".

Прочети още...
10:29 | 10 юни 2022

"Продължаваме Промяната" обвиниха ИТН, че спъва борбата с корупцията

От ПГ на "Продължаваме Промяната" обявиха в декларация, че вчера са внесли в деловодството на Народното събрание проект на закон за противодействие на корупцията. Декларацията беше прочетена от трибуната от председателя на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси Милен Матеев, който отбеляза, че от "Продължаваме Промяната" идентифицират корупцията като враг номер за обществено-икономическото развитие на България.

Прочети още...
09:23 | 10 юни 2022

Румен Радев: Партиите трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията

Прочети още...
08:50 | 10 юни 2022

Свиленски: ИТН излъгаха за втори път българските граждани

От БСП ще положат усилия актуализацията на бюджета да бъде приета. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски в студиото на „Здравей, България”.

Прочети още...
08:50 | 10 юни 2022

Костурков проговори за обвързаности на ИТН и Слави с Таки и Мирослав Найденов

Овладяването на здравния пункт на "Капитан Андреево" е помогнало на това Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ПП Росен Костурков, който е и зам.-председател на Комисия по земеделието, храните и горите. Той е уверен, че ще направят всичко възможно държавата да продължи да контролира пункта "въпреки всичките заплахи и всичкият натиск, който се оказва върху нас".

Прочети още...
08:39 | 10 юни 2022

Бойко Рашков за МВР: Направено е главното голямо, което се очакваше

"Нека да се задвижи процедурата в тази връзка, не само да слушаме намерения, и тогава да се прецени. Освен това знаете добре е, че е подготвен Законопроект за изменение и допълнение на закона за КПКОНПИ, а мястото е вакантно", коментира в ексклузивно интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Прочети още...
08:33 | 10 юни 2022

БСП: ИТН за трети път хвърлят държавата в хаос - това е безотговорно 

В условия на война и тежка икономическа обстановка, не можем да отидем на поредни избори. Искаме България да премине кризата. Няма как без правителство и мнозинство да преминем. Не крепим управлението, а стабилността на България. 

Прочети още...
07:12 | 10 юни 2022

Спортният министър подава оставка днес

Очаква се днес спортният министър Радостин Василев да депозира оставката си.

Радина Лазарова
12348 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Искам да си имам….

2022.06.11 | 00:46

18
Партия ама не ми се оди у парламента.
Главатаря на ИТН…

2022.06.11 | 00:44

17
Дето не стъпи веднъж в парламента
ПП ИДИОТЕС★

2022.06.10 | 21:31

16
КИРУ ПАДА ЗАРАДИ ЕДИН ГЪЪЗ НА ЛЕНА БОРИСЛАВОВА ....ХИЙАХАХА .....мааЙЙЙЙКОООУУУУ
ПП ИДИОТЕС★

2022.06.10 | 21:30

15
КИРУ ПАДА ЗАРАДИ ЕДИН ГЪЪЗ НА ЛЕНА БОРИСЛАВОВА ....ХИЙАХАХА ...
Симо

2022.06.10 | 20:36

14
Моллов е корумпиран лъжец
Анонимен

2022.06.10 | 17:51

13
На Слави цървулите му пречат.

2022.06.10 | 17:42

12
ПРЕМИЕРЪТ ПРОСТОТО КИРО ЛЪСНА НА ВИДЕО ХВАНАЛ ЗА ГЪЗА ЛЕНА ГУГЪЛА, НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА МУ!

2022.06.10 | 16:24

11
Беше кристално ясно че Славчо ще бъде препъникамък на новата власт и всяка нова поява в медийното пространство на Чалгара Славчо ме убеждава че той е луд и плевенското село не го е напускало независимо че той е станал уж "Шоумен" в София.
Гаро

2022.06.10 | 14:23

10
БАНДЮГИ, иска ви се да управлявате безотговорно. не ви се ходи на избори, защото в следващия парламент може и да ви няма. Топите се по отношение на доверие като първи сняг. Към нинова, вашата татяна дончева беше търговка на гласове от ИТН. Беше огромен скандал. Сега правите същото. Не ви се изпуска дори вече оглозгания кокал. върнете на хазната 9-те милиарда Чашко Дамаджанов който фалшифицира изборите и ви доведе на власт не става за шеф на КПКОНПИ. въздигате го на трон с недоказан произход на 22 имота и 12 тоалетни. В него търсите закрила. ДА! АМА НЕ! ОСТАВКА и избори. Върнете ни парите!
Умник Гюро

2022.06.10 | 13:49

9
"Продължаваме подмяната" и "Има такъв чалгар" взеха да си пречат в многомилиардните кражби. Тези мошеници, както и цялата престъпна шайка, наречена "коалиция", са за Урановите мини. Там да си се разбират как се краде от бедния български народ. Анатема!

Добави коментар

Водещи новини