Според Илияна Йотова съставянето на служебен кабинет трябва да се избегне

  • 10 юни 2022 21:02

  • 2100
  • 0
Според Илияна Йотова съставянето на служебен кабинет трябва да се избегне
68 2дни
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Преди всичко трябва да се актуализира бюджетът. Тези пари трябват на хората и на общините, някои от тях са пред фалит.Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , по БНТ.

"Няма опасност да завием на Изток. Ние направихме нашия избор преди десетилетия. И искам да кажа, че трябва да спрат сравненията на ЕС със Съветския съюз. ЕС е обединение на независими държави", допълни тя.

По отношение на съставяне на служебно правителство от страна на президента Румен Радев Йотова каза: Мисля, че това е последният вариант и трябва да се избегне.

"През последната година в страната имаше три пъти парламентарни и два пъти президентски избори - не ни ли се струва, че хората се измориха? За съжаление доверието в политическата класа пада все повече няма институция, която да не пострада", заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Илияна Йотова: България няма нужда от предсрочни избори

Тя определи палежа на културния център в Битоля като поредния резултат от антибългарската политика.

Вицепрезидентът коментира и предложението президентът на Франция Еманюел Макрон да стане гарант на Република Северна Македония (РСМ).

"Така нареченото френско предложение до този момент не сме го видели. То не е публикувано никъде, не е проект в нито един документ, което тепърва да се греда на европейско ниво. Това което е по-неприятно, че за предложение научаваме от външния министър на РСМ Буяр Османи, а не от българските власти. Това е първият сериозен сигнал че като че ли има страх а се представи пред българското общество това, което френският президент предлага", каза още Йотова.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2100 0

Свързани новини

Водещи новини