"Продължаваме Промяната" обвиниха ИТН, че спъва борбата с корупцията

  • 10 юни 2022 10:29

  • 1157
  • 12
"Продължаваме Промяната" обвиниха ИТН, че спъва борбата с корупцията
© Булфото (архив)

От ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" обявиха в декларация, че вчера са внесли в деловодството на Народното събрание проект на закон за противодействие на корупцията. Декларацията беше прочетена от трибуната от председателя на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси Милен Матеев, който отбеляза, че от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" идентифицират корупцията като враг номер за обществено-икономическото развитие на България.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 688

"Този законопроект беше дълго време спиран със задкулисни игри и абсурдни, ултимативно поставени условия, които биха направили невъзможна работата на създаваната с него комисия за противодействие на корупцията, от лица, представляващи политическото ръководство на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", заяви Милен Матеев. "Зад техните искания прозира страх от проверка на почтеността, от осветляване на имуществото, интересите и зависимостите им. Те искаха да имат свой човек в комисията с право на вето върху решенията кой да бъде проверяван и разследван и кой не", каза още той.

Костурков проговори за обвързаности на ИТН и Слави с Таки и Мирослав Найденов

"Тези хора продължават да говорят за морал и за борба с корупцията, но направиха всичко възможно да нямаме ефективно работещ и разследващ корупционните престъпления орган", коментира още Матеев.

Времето за убеждаване и компромиси приключи, ние от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" вече "сложихме на масата" нашите виждания за ефективно противодействие и разкриване на корупцията във властта, заяви още депутатът. Той посочи, че представят своето предложение за работещ антикорупционен орган пред обществеността и се надяват на открит и професионален дебат в Народното събрание.

Гроздан Караджов е обвинен за източването на близо 50 млн. лв. от "Глобул"

"Константираните дефицити в действията на органа, призван да противодейства на корупцията, ни мотивират да създадем нов орган с по-широки и същевременно фокусирани правомощия, който "да не е нито чадър за корумпираните, нито бухалка за неудобните за властта", каквато е печално известната КПКОНПИ, назначена и контролирана от ГЕРБ", каза Матеев.

Той посочи, че искат да създадат антикорупционен орган, който да бъде независим, който да води ефективно и качествено разследване и разкриване на корупционни прояви и схеми във всички нива на властта, като същевременно заложат достатъчно предпазни механизми, за да не се превърне той в репресивен орган.

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

Гласуването на закона за противодействие на корупцията ще покаже къде минава разделителната линия между участващите и прикриващите корупционните схеми и борещите се срещу това социално зло - корупцията, коментира Матеев.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1157 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Прожектор

2022.06.10 | 11:59

12
Както виждаме, след излизането на саботьорите на Слави от коалицията, ПП внесе незабавно в НС отдавна подготвения от нея проектозакон за противодействие на корупцията. За гласуването му в пленарна зала, обаче, няма мнозинство. Единствената полза е, че ще бъдат осветени всички крепители и брокери на мафията.
oo

2022.06.10 | 11:53

11
amerikanski mastii nie si iskame korupciata i 2 lv za benzin i 1 lv za hliaba
Мая

2022.06.10 | 11:53

10
Мухльовци,всички от ПП са за затвора.Мекерета долни
ne

2022.06.10 | 11:50

9
a vie pe ali ot PP kakvo napravihte s u korupciata za 6 meseca spriahte gazat i kupuvate ot garcia za da vzemate komisionni bravo pe ali na vashata borba

2022.06.10 | 11:46

8
Искам си корупцията и два пъти по-ниските цени!
ПП ИДИОТЕС★♪

2022.06.10 | 11:45

7
АМА ВИЕ СТЕ ХАЛТУРАТА , ВИЕ СТЕ КОРУПЦИЯТА ..ЩО НЕ СИ ТРЪГВАТЕ ДОБРОВОЛНО ..А ИСКАТЕ ПАК 1996- 1997 .

2022.06.10 | 11:26

6
ВЪН! ИЗБОРИ!

2022.06.10 | 11:19

3
То е ясно че ИТН са на заплатки при мафията

2022.06.10 | 11:25

5
А Подмяната не Докат има манипулирани ксъщества кат теб жална ни майка ИТН са виновни че седяха в коалиция с тия

2022.06.10 | 11:24

4
Спъва ви корупцията и грабежа на държавата Подмяна мърша-а ГРОБ надминахте
ne

2022.06.10 | 10:55

2
e ta to amerikanskite mastii kirco i asenco udariha vav zemiata nai korumpiraniat covek vav darjavata boiko.

Добави коментар

Водещи новини