НС в четвъртък: Депутатите решават дали да се отмени зеленият сертификат за парламента

  • 16 февруари 2022 10:15

  • 462
  • 1
НС в четвъртък: Депутатите решават дали да се отмени зеленият сертификат за парламента
© Булфото (архив)

Депутатите ще обсъдят в четвъртък проекторешение на "Възраждане" за отмяна на зеления сертификат за достъп до сградите на парламента. Предложението беше включено допълнително в дневния ред с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане".

Предложението за включване в дневния ред беше прието със 113 гласа "за", 89 "против" и 12 въздържали се.

Здравната комисия отхвърли предложението да се отмени зеленият сертификат

Проекторешението за отмяна на зеления сертификат е последна точка в програмата за утре. Отхвърлено беше искането проекторешението да бъде първа точка в четвъртък.

Не беше прието предложението на ГЕРБ-СДС за включване в дневния ред за четвъртък на проекторешението за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поиска свикване на Председателски съвет във връзка с негово питане към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и попита председателя на Народното събрание Никола Минчев кога ще го свика. Карадайъ отбеляза, че когато се връщат въпроси, техните възражения се разглеждат от

Председателски съвет. Освен това той поиска Председателският съвет да уточни дали искането на документи от държавните органи представлява парламентарен контрол на изпълнителната власт.

Никола Минчев отговори, че тази сутрин е имало Председателски съвет и другата сряда ще има отново.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2022.02.16 | 10:46

1
Защо само за парламента бре, хрантутници??? Вие, да не би да сте с по два чифта или пък да са ви... хоризонтални... "отворите"?!?

Добави коментар

Водещи новини