Премиерът Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политически страсти

  • 30 април 2024 13:11

  • 790
  • 2
©

Два дни са изминали от Страстната седмица вече мога да ви информирам с доста събития с наше участие. Вчера имах среща с посланици на Германия и Украйна - техни превъзходителства Планк и Илашчук. Те ми връчиха покана за участие на конференция в Берлин на 11 и 12 юни. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в преди редовното заседание на Министерски съвет. 

Конференцията е посветена на възстановяването на Украйна след руската агресия. Потвърдихме нашата възможност за участие в тази конференция. По специално в областта на енергийната и пътна инфраструктура, жилищния фонд и на икономиката, посочи Главчев. 

По думите му в българската делегация да бъдат включени представители на българския бизнес.

Кабинетът "Главчев" с редовно заседание

Второто събитие беше съвместно с министъра на електронното управление. Участвахме при изтегляне на номерата на машините. Самото представяне и теглене ан номерата се извърши в условията на пълна прозрачност. С това искаме да покажем, че така ще бъдат проведени изборите. Това ни е основна задача, обясни служебният премиер. 

Третото събитие – срещата ми с Националния съвет на религиозните общности в България. Обединихме се около тезата, че функционирането на този съвет е международен пример как трябва да съжителстват представителите на различните религии и вероизповедания. Това е пример как би трябвало да общуват политиците в България, каза още Главчев. 

Днес е Велики вторник. Ден, в който трябва да има повече смирение и добродетел. Няма да давам съвети на политиците. Служебното правителство няма да влиза в политически страсти и ще си върши работата спокойно и на високи обороти, завърши Главчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
790 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.30 | 14:47

2
сащ купи 80 самолета Миг 29. Евтина и надеждна бойна единица. Те могат, ние не.
Този сурикат!

2024.04.30 | 13:34

1
Е най- зависимият и нискоинтелигентен Служ. Премиер в историята на таьи институция.

Добави коментар

Водещи новини