Аферата "Митници": Марин Димитров остава в ареста

  • 30 април 2024 12:50

  • 969
  • 2
Аферата "Митници": Марин Димитров остава в ареста
© Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста Марин Димитров. Съдебния състав счита, че на този етап събраните доказателства са достатъчни, за да се предполага съпричастност на Марин Димитров към съучастие в престъпна група за търговия с влияние. Другото обвинение срещу него е за съучастие към контрабанда на цигари, но според съда на този етап няма събрани достатъчно доказателства за такова.

Адвокат Любомир Таков, който защитава Марин Димитров, посочи, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста и помоли съдиите да обърнат внимание, че в залата заради състоянието му присъства медицинско лице от ареста. Защитата отбеляза, че в последните две седмици са били разпитани бивши и настоящи ръководители на МВР и никой не е споменал да е имал контакт с обвиняемия.

Марин Димитров каза пред съдебния състав, че никога не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било. 

Съдът смята, че са налице данни за висока обществена опасност и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста. От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция „Митници“ за организиране на канали.

Софийският градски съд постанови мярка „задържане под стража“ на Марин Димитров

По време на заседанието от обвинението цитираха и свидетел, който твърди, че Димитров е предложил 250 хил. лв. за назначението на Венцислав Кирчев за шеф на Главна Дирекция „Национална полиция“, предава БТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
969 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:34

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­о­м­и­­­ч­­­е­­­т­а­­­ ­­в­­­и­ ­­о­­ч­­а­­­к­­­в­­а­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­.­F­­U­N
????

2024.04.30 | 15:01

1
А, по АФЕРАТА "ИЗЧЕЗНАЛАТА ПЪТНА КАРТА", ЗАЩО НЯМА НИКОЙ в АРЕСТА???? ЗАЩО????

Добави коментар

Водещи новини