Министър Донев се срещна с комисаря по правата на човека на Азербайджан

  • 29 септември 2021 17:27

  • 409
  • 2
Министър Донев се срещна с комисаря по правата на човека на Азербайджан
© МТСП

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се срещна с комисаря по правата на човека на Азербайджан Сабина Алиева.

Основна тема в разговора бяха политиките за защита на правата на хората с увреждания, равнопоставеност на жените и мъжете и закрила на децата. В срещата, която се проведе по инициатива на българската Комисия за защита от дискриминация, участваха заместник-министър Лазар Лазаров и експерти на Министерството на труда и социалната политика. 

Министър Донев се срещна с посланика на Турция

България стриктно спазва Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН и европейските директиви в тази област. Българското законодателство не допуска да има неравно заплащане на жените и мъжете за една и съща позиция, каза министър Донев. Той подчерта, че страната ни е на първо място в ЕС по дял на жените в сектора на Информационните и комуникационните технологии и на четвърто по дял на жените в инженерни специалности.

Министър Донев представи държавната политика за социална интеграция на хората с увреждания и насърчаване на тяхната заетост чрез специализирани предприятия и програми за създаване, адаптиране, оборудване и субсидиране на работни места. Убеден съм, че ще продължим ползотворното ни сътрудничество и партньорство в интерес на гражданите на България и Азербайджан, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
катана катана

2021.09.29 | 23:44

2
гълъба се среща с Гурбана, единия птица другия овен.
ХХХ

2021.09.29 | 18:06

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини