Министър Донев се срещна с посланика на Турция

  • 28 септември 2021 16:46

  • 681
  • 0
Министър Донев се срещна с посланика на Турция
© МТСП

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се срещна с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок. Двамата изразиха задоволство от традиционно добрите взаимоотношения между двете държави и сътрудничеството в почти всички сфери на социално-икономическия живот, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

По време на разговора посланик Секизкьок представи инициативата на посолството на Турция за подкрепа на деца от Центрове за настаняване от семеен тип в село Нареченски бани и Белоградчик. Министър Донев благодари за социалната ангажираност на посолството и изрази готовност Министерството на труда и социалната политика да е партньор в проекта, чиято цел е да подобри живота на децата и да повиши техните възможности за социализация. 

Президентът разговаря с турския посланик - обсъдиха миграционния натиск

Акцент в срещата беше проблема с бавното преминаване на тежкотоварни камиони през граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Турция. Необходимо е да се намери балансирано решение в интерес на двете държави за по-бързото пропускане на тировете, без да се занижава контролът при проверките и сигурността, каза вицепремиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Филип Епитропов
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини