Контролната комисия на БСП върна Иван Таков начело на БСП - София

  • 29 юни 2024 18:21

  • 1324
  • 6
Контролната комисия на БСП върна Иван Таков начело на БСП - София
© Булфото

Общопартийната контролна комисия (ОПКК) в БСП взе две дълго чакани решения на свое заседание, което проведе днес. Членовете й единодушно отсъдиха, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е изпълнила двата си мандата като председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и по Устав няма право да се кандидатира за трети.

Решението за налагане на предсрочен отчетно-изборен цикъл в Градската организация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в София е взето без кворум на Националния съвет и е нелегитимно.

Това означава, че председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София отново е Иван Таков, а съставът на Градския съвет - колективния ръководен орган в София, както и преседателите на 24-те районни организаци остават същите от преди нелегитимно взетото решение на Националния съвет.

"Рано или късно справедливостта тържествува, коментира Иван Таков. - В нашия случай доста закъсня, но се радвам, че все пак се случи. Повече от три месеца чакаме това заседание и неговите решения. Нито за миг не съм се съмнявал, че правото и истината са на наша страна. Целият този грубо нагласен сценарий с решението на Националния съвет без кворум и последвалата акция на ликвидаторите доведе до катастрофата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на изборите на 9 юни. Виждам обаче, че партията не е загубила напълно съпротивителните си сили и чувството си за самосъхранение. Това ми дава вяра, че с много работа оттук-нататък, всички заедно ще успеем да я възстановим и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е скоро отново ще бъде един от основните фактори в политическия живот в държавата".

БСП: Корнелия Нинова не може отново да бъде избрана за председател на партията

Решението на ОПКК за Градската организация в София влиза в сила веднага. Това означава, че още от понеделник Иван Таков, Градският съвет и Изпълнителното бюро в състава си от преди нелегитимното решение на НС, продължават работата си в централата на ул. "Леге" №10.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1324 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.06.30 | 09:03

6
Комунистите са живoтни. Агpecивно се бутат в политиката с цел имотно и финансово облагодетелстване. Гадни паразити са. Те мpaзят и дрyги кoмyнисти, кoгато им cтанат нeyдобни. Целта отново са пapите.

2024.06.30 | 02:04

5
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.29 | 19:34

2
Тоя има ли родство с Пеко Таков.

2024.06.29 | 22:29

4
внук

2024.06.29 | 19:42

3
син е на Янчо Таков
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.29 | 19:21

1
КАТИЛА СИ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН ПЛЪХ, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН, ЗАЩОТО Е СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ.

Добави коментар

Водещи новини