Светлан Стоев получи благодарствено писмо от Жозеп Борел във връзка с приемането на граждани на Афганистан, работили за ЕС

  • 25 септември 2021 15:55

  • 578
  • 6
Светлан Стоев получи благодарствено писмо от Жозеп Борел във връзка с приемането на граждани на Афганистан, работили за ЕС
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има получи писмо от Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа, в което той изразява искрена и дълбока благодарност към България по повод предложението й да приеме до 20 афганистански граждани като част от усилията на Съюза да помогне и осигури защита на служителите, работили за структурите на ЕС в Афганистан.

„Това е конкретна проява на европейска солидарност, която е много необходима и ценена, особено в настоящия период на криза“, се посочва в писмото до министър Стоев. Върховният представител Борел изразява готовност за тясно сътрудничество по Афганистан в бъдеще, особено в предстоящите месеци, когато ЕС и неговите държави-членки съвместно ще формират новия подход към Афганистан и неговия народ.

Припомняме, че на 26 август 2021 г. Министерският съвет прие решение за приемане на общо до 70 афганистански граждани и техните семейства, работили към посолството ни или били в служебни отношения с ЕС, НАТО или със структурите на ЕС и НАТО в Афганистан.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
578 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
боклука рашкофф каза

2021.09.26 | 09:41

6
и аз искам похвала. ще приема поне 1 000 афганистанци в именията ми.

2021.09.26 | 03:18

5
Няма лошо,щом човека от Афганистан е работил за БГот 1981 г. да бъде приет..Ноо нищо не направи въшно да помогне на българите от СМ ,да ги стимулира при преброяването да се пишат българи без страх.Нямаше официална подкрепа от правителството,а това е много важно.За разлика от нас Хърватия и Сърбия направили масирана агитация вътре в СМ за техните,а Сърбия агитирала дори и сърбоманите,не само сърбите при това,че имат малки общности.Преброяването е до края на месеца,защо спите,тези неща искат замах,не само да се говори да им се дадат права,но и чувстват сериозна подкрепа.Излагате се!Как от 120 000 са посмели само 11000 души да се запишат.
Куньо

2021.09.26 | 02:43

4
Давайте тарамбуки още! НАпълно да затрием нашата страна.
ДПС СА МНОГО ПРАВИ!

2021.09.25 | 20:39

1
ТЪПИТЕ И НЕ АДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ НА РАДЕВ И ПРАВИТЕЛСТВАТА МУ ГЕНЕРИРАХА ВЕЧЕ ЗНАЧИТЕЛНА И НЕОБРАТИМО НАРАСТВАЩА ИНФЛАЦИЯ!
Анонимен

2021.09.25 | 22:06

3
Който го разбере, разбере и гласува правилно. Който не го разбере, - очаква ни "Радевата зима" може би по лоша от Жан Виденовата!? Мисли народе и си определяй съдбата!
ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ

2021.09.25 | 21:01

2
ГЕРБ УПОРИТО РАБОТИХА ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ! КРАЧКА ПО КРАЧКА ВСИЧКО ВЪРВЕШЕ УВЕРЕНО И СТАБИЛНО НАПРЕД ! И иииии РАДЕВ И ГЛУТНИЦАТА МУ ОПУСТОШИХА БЪЛГАРИЯ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА! БЕЗКОНТРОЛНО РАСТЯЩА ИНФЛАЦИЯ И ПРИБЛЕЖАВАНЕ НА "РАДЕВАТА" ЗИМА!! ВТОРАТА ЖАН ВИДЕНОВА ЗИМА ИЛИ ОЩЕ ПО СТРАШНА!!!!

Добави коментар

Водещи новини