Външният министър Светлан Стоев проведе среща с посланика на Испания

  • 17 септември 2021 16:48

  • 332
  • 0
Външният министър Светлан Стоев проведе среща с посланика на Испания
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има прие посланика на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата. Сред акцентите в разговора бяха отличните двустранни отношения, както и въпроси, свързани със сътрудничеството ни в рамките на Световната организация по туризъм, чието седалище е в Мадрид.

Българският външен министър даде висока оценка на сътрудничеството между Испания и България в областта на туризма. Подчертани бяха и отличните двустранни отношения, както и активните политически контакти.

България става все по-привлекателна дестинация за испанците

Надяваме се, че въпреки предизвикателствата, породени от разпространението на COVID-19, динамиката на нашите отношения ще се запази и допълнително ще се засили във всички области от взаимен интерес, изтъкна министър Стоев.

В контекста на динамиката на политическия диалог бе обсъдено и предстоящо организиране на политически консултации на ниво генерални директори по политически въпроси в министерствата на външните работи.

България и Испания отбелязват 110 г. дипломация

В хода на разговора бяха разгледани и процесът на разширяване на ЕС, както и усилията на българското правителство за активизиране на двустранния диалог между София и Скопие

Обсъдени бяха и предстоящите и на територията на Испания избори за парламент, президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември 2021 г. Министър Стоев изрази благодарност към испанската страна, която на предходните избори се съгласи да бъдат разкрити множество избирателни секции и това даде възможност на българската общност в Испания да упражни правото си на глас.  Министър Стоев изрази надежда, че отново ще бъде получено съгласие от испанска страна за провеждането на вота на 14 ноември 2021 г.

Владимир Василев
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини