Светлан Стоев ще участва в заседанието на Съвета "Външни работи" в Люксембург

  • 17 октомври 2021 21:17

  • 375
  • 0
Светлан Стоев ще участва в заседанието на Съвета "Външни работи" в Люксембург
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има ще участва в заседание на Съвета "Външни работи", което ще се проведе на 18 октомври в Люксембург, съобщиха от МВнР.

Външните министри от държавите-членки на ЕС ще обсъдят отношенията на Съюза със страните от Залива, както и отношенията с Източното партньорство /ИП/. Дискусията е в контекста на подготовката на 6-ата Среща на върха на ИП в Брюксел на 15 декември 2021 г., предшествана от министерска среща и дискусия на Европейския съвет, посочват от външно министерство.

Светлан Стоев разясни ситуацията с РС Македония с комисаря по разширяване на ЕС

В дневния ред на заседанието са включени за обсъждане и последните събития в Етиопия и региона Тигрей, както и предстоящите избори в Никарагуа, насрочени за 7 ноември 2021 г. Планирана е работна закуска на външните министри от ЕС с министъра на външните работи на Либия. Предвиждат се и обсъждания на текущи въпроси, в рамките на които министрите ще могат да обменят мнения по ситуацията в Афганистан, Тунис, диалога Белград-Прищина, дипломация по въпросите на климата и други теми, допълват от МВнР

Валери Зайцев
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини