България става все по-привлекателна дестинация за испанците

  • 19 ноември 2020 17:00

  • 842
  • 2
България става все по-привлекателна дестинация за испанците
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и ще се включи в конференция на високо равнище по въпросите на туризма по покана на Испания. Форумът ще се проведе онлайн на 30 ноември, а участниците в него ще споделят опита си и тенденциите в преодоляване на кризата в сектора. Това стана ясно по време на работна среща между вицепремиера и Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в Република България.

,,Испания е сред перспективните туристически пазари за България и работим успешно с испанската страна в редица международни формати за сътрудничество като Световната организация по туризъм, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и други'', посочи министър Николова.

В Испания: Искате да посетите необикновено място след COVID-19? Пробвайте България

През 2019 г. са отчетени над 89 хил. испански туристи, а от началото на годината до 26 октомври гостите от там, пренощували в местата за настаняване, са над 10 хил., показват данните от Единната система за туристическа информация.

Вицепремиерът увери, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус страната ни полага всички необходими мерки за сигурността и здравето на всички гости. Тя също така изказа признателност за последователната и постоянна политика на Испания на европейско равнище за справяне с последиците от настоящата пандемия в туризма и оказването на необходимата подкрепа.

Испански вестник с огромна реклама за България

Искам да благодаря на правителството за действията в последните месеци. София е прозорец за света, защото единственият начин за прибиране на много испанци, живеещи в съседни страни, беше през Летище София, заяви посланикът.

Той обясни още, че дипломатическата служба работи по туристически пътеводител за София. По думите му неговата цел е да служи на испанските посетители да опознаят места в София, свързани с испанската история.

България и Испания отбелязват 110 г. дипломация

Това е и начин да се напомни и отбележи фактът, че от 110 години двете страни имат дипломатически отношения, уточни още той.

Novini.bg
842 2

Коментари 2

Добави коментар
интерес

2020.11.22 | 12:25

2
много българки се ожениха за испанци и е достатъчно да си дойдат по два пъти в годината и родените като българчета там са просто испанци освен това хиляди са вече с испански паспорти за това става въпрос а в испания имат лазурно море превъзходно обслужване и по евтини стоки в испания има полиция здравеопазване и адекватни политици но българите няма да се поучат от монархията на тях им дай руски мужици и изстрели в гърба
ОО

2020.11.20 | 14:59

1
От кога се повишава тази привлекателност. По време на пандемията ли?!? Тая е абсолютно побъркана, тъпа пача!

Добави коментар

Водещи новини