България става все по-привлекателна дестинация за испанците

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и ще се включи в конференция на високо равнище по въпросите на туризма по покана на Испания. Форумът ще се проведе онлайн на 30 ноември, а участниците в него ще споделят опита си и тенденциите в преодоляване на кризата в сектора. Това стана ясно по време на работна среща между вицепремиера и Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в Република България.

,,Испания е сред перспективните туристически пазари за България и работим успешно с испанската страна в редица международни формати за сътрудничество като Световната организация по туризъм, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и други'', посочи министър Николова.

В Испания: Искате да посетите необикновено място след COVID-19? Пробвайте България

През 2019 г. са отчетени над 89 хил. испански туристи, а от началото на годината до 26 октомври гостите от там, пренощували в местата за настаняване, са над 10 хил., показват данните от Единната система за туристическа информация.

Вицепремиерът увери, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус страната ни полага всички необходими мерки за сигурността и здравето на всички гости. Тя също така изказа признателност за последователната и постоянна политика на Испания на европейско равнище за справяне с последиците от настоящата пандемия в туризма и оказването на необходимата подкрепа.

Испански вестник с огромна реклама за България

Искам да благодаря на правителството за действията в последните месеци. София е прозорец за света, защото единственият начин за прибиране на много испанци, живеещи в съседни страни, беше през Летище София, заяви посланикът.

Той обясни още, че дипломатическата служба работи по туристически пътеводител за София. По думите му неговата цел е да служи на испанските посетители да опознаят места в София, свързани с испанската история.

България и Испания отбелязват 110 г. дипломация

Това е и начин да се напомни и отбележи фактът, че от 110 години двете страни имат дипломатически отношения, уточни още той.

Коментари

  1. 2020.11.22 | 12:25
    много българки се ожениха за испанци и е достатъчно да си дойдат по два пъти в годината и родените като българчета там са просто испанци освен това хиляди са вече с испански паспорти за това става въпрос а в испания имат лазурно море превъзходно обслужване и по евтини стоки в испания има полиция здравеопазване и адекватни политици но българите няма да се поучат от монархията на тях им дай руски мужици и изстрели в гърба
  2. 2020.11.20 | 14:59
    От кога се повишава тази привлекателност. По време на пандемията ли?!? Тая е абсолютно побъркана, тъпа пача!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Tуризъм

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет