България и Испания отбелязват 110 г. дипломация

  • 16 ноември 2020 15:09

  • 276
  • 0
България и Испания отбелязват 110 г. дипломация
© Pixabay

Днес, когато светът се бори с пандемията, най-ценни са приятелството и подадената ръка, готовността да застанеш до другия, да му помогнеш в беда. Убедена съм, че всички заедно ще излезем по-силни от тази криза. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си на откриването на изложбата "Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания", която проследява дългогодишното приятелство между двете страни и двата народа.

Вицепрезидентът Йотова благодари на испанския посланик Алехандро Поланко за грижите, които неговата страна полага за българите, които са избрали да градят бъдеще в нея.

В Испания: Искате да посетите необикновено място след COVID-19? Пробвайте България

Вие давате не само възможност за развитие, но предоставяте всички условия нашите сънародници да се чувстват българи, да съхраняват своите традиции, да учат децата си на български, за да я има една малка България и в Испания, подчерта вицепрезидентът.

Илияна Йотова изтъкна отличните двустранни контакти на всички нива между България и Испания и посочи, че потенциалът в икономическите отношения трябва да се разгърне.

Испански вестник с огромна реклама за България

Вицепрезидентът благодари на Държавна агенция "Архиви", които въпреки трудностите заедно с испанското посолство успяха да реализират изложбата, която представя 110-годишната история на двустранните отношения между България и Испания в различни аспекти.

Още по-важно е днес да се върнем към онези моменти от историята, които ни държат прави и ни вдъхват самочувствие, посочи Илияна Йотова и цитира думите на испанския писател Камило Хосе Села, приятел на България: ,,Приятелството е подарена благословия''.

Последвайте канала на

Novini.bg
276 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини