Подготвят се нови задължителни стандарти за административно обслужване в цялата страна

  • 19 юни 2019 13:26

  • 464
  • 1
Подготвят се нови задължителни стандарти за административно обслужване в цялата страна
© Novini.bg

Нови, хармонизирани с европейската практика, задължителни стандарти за качествено административно обслужване на гражданите и бизнеса се разработват в рамките на проект с европейско финансиране от администрацията на Министерския съвет. Те включват местоположение на звеното за административно обслужване, осигуряване на паркинг за достъп, система за управление на чакащи клиенти, задължителен брой на гишетата, дистанционно обслужване на потребители със специфични нужди, стандарт за предоставяне на указателна информация за предоставяните услуги и за намаляване на броя на изискваните от потребителите документи. Сред целите на проекта е модернизирането на каналите за изследване на удовлетвореността на потребителите и пилотно създаване на актуализирана Харта на клиента, съобщават от правителствената пресслужба.

На конференция на 20 юни, четвъртък, от 10.00 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъдат представени резултатите от проведеното до момента наблюдение по метода "таен клиент" за предоставянето на 15 услуги в 13 общини, областни и общински администрации. Фокусът е върху често предоставяни услуги, за които в решенията на правителството са предвидени действия за намаляване на административната тежест – издаване на шофьорско свидетелство, винетни стикери, отпускане на еднократна помощ при раждане на дете, издаване на картографски и кадастрални скици, удостоверения за характеристиката на земеделската земя, на виза за проектиране, заверка с APOSTILLE на документи, издадени от кметове и общински администрации.

Проектът "По-високо качество на административното обслужване чрез въвеждане на по-високи стандарти и подобряване на системата за обратна връзка от потребителите" BG05SFOP001-2.007-0001 се финансира по Оперативна програма "Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
464 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хъксли

2019.06.19 | 13:59

1

Да не повярваш?!
Следващата стъпка трябва да е да ги научат онези паразити да се държат културно. Ако не могат да внесат от Германия.

Добави коментар

Водещи новини