Акция с тайни клиенти констатира много нарушения в администрациите, Дончев постави ултиматум

  • 19 юни 2019 13:08

  • 717
  • 0
Акция с тайни клиенти констатира много нарушения в администрациите, Дончев постави ултиматум
© Булфото (архив)

След постъпили сигнали за проблеми при административното обслужване на гражданите и бизнеса, бяха изпратени тайни клиенти в отделни институции, които да осъществят обективен външен контрол върху начина, по който се предоставят услугите.

В обхвата на наблюдението бяха включени общо 13 централни и местни администрации и 15 конкретни услуги, по които са предвидени мерки за намаляване на регулаторната тежест, съобщиха от правителствената пресслужба.

Представените доклади след проверката показват, че на много места все още не са изпълнени законови задължения на администрацията, не са променени процедурите и образците на документите и не са приложени приетите облекчения за гражданите и бизнеса.

“Вчера изпратих писма до проверените администрации, в които им давам срок до един месец за да отстранят всички констатирани проблеми и да ми докладват какво е свършено. Предстоят нови проверки“, заяви заместник министър- председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Повече детайли от наблюденията ще бъдат представени на конференция, която ще се проведе на 20 юни в Министерския съвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини