Йордан Цонев: Управляващите си купуват власт с време

  • 24 януари 2019 17:47

  • 1294
  • 3
Йордан Цонев: Управляващите си купуват власт с време
© БТВ

Търговията с българско гражданство ни излага пред Европа и е много сериозен проблем пред влизането ни в Шенген. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, който е и председател на временната анкетна комисия за проверка на даването на гражданство.

Още през март ДПС поиска създаване на временна анкетна комисия, когато се появиха сигнали, че има търговия с българско гражданство, само че тогава ГЕРБ и националистите не откликнаха на нашето искане. А след като сигналите отвън зачестиха и започнаха арестите по темата, едва тогава нашето искане беше прието и бе създадена тази комисия. Ако тази комисия беше създадена по-рано, щеше да е по-добре. Въпросът с българско гражданство е твърде сериозен, за да го подминем с лека ръка. Това е имиджов проблем. Получихме критики и от Европейската комисия. Много от хората, получили гражданство, не са имали право на това, сред тях има и криминално проявени, заяви Цонев.

Целите на комисията не се припокриват с целите на правораздаващите органи и следствието. Трябва да направим анализ защо това се е случило. Ако има дупки в законодателството, трябва да кажем какво да се промени. Ние присъди няма да издаваме, подчерта председателят на временната анкетна комисия за проверка на даването на гражданство.

Макар че сме тежки опоненти с ВМРО, съм на мнение, че в случая не може да се обвинява политическа партия. Това означава да обвиниш хората, които гласуват за нея. Отговорност трябва да понесат длъжностните лица. Друг е въпросът кой ги е назначил. Няма да позволя да се политизира работата на комисията. Ние трябва да изясним обективната истина и да изчистим този срам, заяви Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Той коментира и промените в Закона за личните данни, за които се появиха съмнения, че застрашават свободата на словото и слагат край на разследващата журналистика. Когато в Европа съставят някаква директива или регламент, които трябва да приемем в нашето законодателство, винаги наблюдаваме как ние преиграваме. Ако от Европа искат А и Б, ние правим цялата азбука. Когато се внесе определен законопроект, винаги тези, които го внасят, казват че този закон е евроинтеграционен. Все повече директиви на Европейския съюз затварят определено пространство. Не би било добре да се ограничава дейността на медиите. Ние трябва да си пазим интереса, а в случая интересът ни е медиите да могат да разследват. От медиите дойдоха сигналите за българското гражданство, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Намираме се в политическо безвремие. Всеки закон, който поражда спорове в обществото ще бъде отлаган и махан от дневния ред, както стана със Закона за горивата, защото управляващите искат спокойствие преди изборите. В същото време няма нито една направена реформа. Не можем да си купуваме власт с време – това време го плаща България. Така не може - трябва да се изготви програма за дългосрочно развитие на България, каза още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1294 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.01.24 | 19:02

3

Простак !

А ти 29

2019.01.24 | 18:49

2

А ти 29 години си купуваш ДЕПУтатски СТОл- всички партий!
Безсрам и без грам мярка!

2019.01.24 | 17:56

1

Политическа проститутка - Данчо ментата

Добави коментар

Водещи новини