Тихомир Безлов за критиките от Брюксел за българското гражданство: Поне половината държави в ЕС предлагат визи срещу инвестиции

  • 23 януари 2019 08:24

  • 617
  • 2
Тихомир Безлов за критиките от Брюксел за българското гражданство: Поне половината държави в ЕС предлагат визи срещу инвестиции
© Кадър - БТВ

Очаква се България да бъде критикувана от Брюксел за начина, по който чужденци получават българско гражданство.

Очаква се докладът да излезе днес. В него се коментира издаването на т. нар. „златни визи” – гражданство срещу инвестиция от 1 млн. лв. В документа се посочва, че в Малта, Кипър и България са страни, в които действа  схема за продажба на гражданство.

„Поне половината държави в ЕС предлагат визи срещу инвестиции. В случая ми се струва, че бият най-малките”, коментира в сутрешния блок на БТВ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той представи и таблица за продадените „златни визи” за пет години в различни държави от съюза. По информация на Безлов Гърция и Кипър имат намерение да разширят програмите си за гражданство срещу инвестиции, защото виждат ефект.

У нас Министерството на правосъдието говори за прекратяване на програмата, но Министерството на икономиката е на мнение, че има смисъл от нея и не трябва да бъде спирана, коментира още Безлов.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
617 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2019.01.23 | 09:40

1

Безлов, нещо си си изгубил ума! Къде е кирливия Танас от Прилеп с подкуп от 2000 евро за гражданство, къде е някой с легална инвестиция от 500 000 или милион евро. Има разлика, нали? И той стана навияч на силните!

2019.01.23 | 11:06

2

Не можеш да загубиш нещо, когато го нямаш!

Просто му е платено достатъчно добре!

Добави коментар

Водещи новини