БСП: Промените в пенсионната система не могат да се правят на тъмно

  • 08 декември 2011 10:47

  • 1368
  • 3
БСП: Промените в пенсионната система не могат да се правят на тъмно
©

Промените в българската пенсионна система не могат да се извършват на тъмно, далеч от очите на милионите българи, които тя директно засяга.

Това заяви председателят на социалната комисия в парламента и депутат от БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на на дебатите в Народно събрание вчера късно вечерта, съобщиха от пресцентъра на БСП. Стойнев се възмути, след като управляващите се опитаха да претупат изключително важни предложения, като увеличаването на пенсионната възраст, минималната пенсия и минималният осигурителен доход. Според него управляващите нямат никаква идея какви параграфи приемат, а просто гласуват механично. „Едната ръка не знае какво прави другата, а камо ли да знае какво прави главата”, обобщи ситуацията Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

„Защо се увеличават само най-ниските пенсии, на хората с най-малък осигурителен принос, при положение, че системата е солидарна”, попита реторично Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на след като управляващите от ГЕРБ решиха, че пенсиите няма да се осъвременяват през 2012 г., но минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст ще бъде увеличен с 9 лева от 1 юни 2012 г.

„Стратегията е ясна – има пенсионер - има проблем, няма пенсионер - няма проблем”, отбеляза зам.-председателят на ПГКБ Петър Димитров, коментирайки намерението на управляващите да вдигнат пенсионната възраст. Той припомни, че българският мъж живее средно до 69 г., а ще се пенсионира на 65 г. „Така ще се реши проблемът на НОИ”, заяви още Димитров.

Точно преди полунощ обаче точно Петър Димитров предложи поименно преброяване на оцелелите до късния час депутати. Въпреки желанията на управляващите да приемат всички планувани от тях реформи в едно пленарно заседание, се оказа, че в залата присъстват едва 112 народни представители. Това принуди председателката на НС Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 да прекрати заседанието.

По време на продължилото 15 часа заседание, стана ясно, че предложеното от Коалиция за България, ДПС и независими депутати размерът на сумата за отглеждане на малко дете да бъде обвързана с минималната работна заплата не беше прието от ГЕРБ. Отхвърлено бе и предложението за увеличаване на осигурителните вноски. „Богатите могат да бъдат по-солидарни в тази криза, поне като плащат по-големи осигурителни вноски”, каза по темата Петър Курумбашев. Мнозинството не прие идеята за ПГКБ за вдигане на максималния осигурителен доход на 2700 лева от 1 януари и на 2900 лева от 1 май 2012г. Според социалистите по този начин държавата ще събере 122 милиона - така необходими на държавата приходи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1368 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КОМУНИСТ

2013.12.17 | 12:11

3
"Другарят" Стойнев да обясни какъв по-голям ЛИЧЕН принос има към НОИ от хигиенистките в парламента , а също какъв принос има един миньор , МИЛИЦИОНЕР , депутат и т.н.. Само че, да не бърка техния личен ЧАСТЕН интерес със обществения интерес. Явно комунистическата сган дори започна тълкува ПРОИЗВОЛНО и думата СОЛИДАРНОСТ . Значи ако имаш по-малки материални възможности ,с които допринасяш по-малко и за ОБЩЕСТВЕНИТЕ(солидарните) дейности в държавата - ЩЕ ПОЛУЧАВАШ и по-малко не само ПЕНСИЯ , но и по-малко ПРАВОСЪДИЕ , по-малко ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , по-малко АСФАЛТ от пътната мрежа и т.н.. Нека "другарят" Стойнев живее само с 130лв. и тогава да говори за КОМУНИСТИЧАСКАТА му солидарност. Тук става дума за ФИЗИЧЕСКО оцеляване и за солидарност да позволим на тези хора да оцелеят!!!!!!! Тогава , защо другия "другар" Курумбашев иска по-голяма солидарност от богатите , нали според "другаря" му Стойнев ,след като чорбаджиите внасят повече данъци , ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ и повече ПРАВОСЪДИЕ , повече ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , повече АСФАЛТ от ОБЩЕСТВЕНАТА(солидарната) пътна мрежа и т.н.. Солидарност в най-чист вид е , когато внасяш според възможностите си в дадена държавна(солидарна) ОБЩЕСТВЕНА система , но получаваш от тази система НАРАВНО с чорбаджията. Т.е. пенсиите и на миньора , МИЛИЦИОНЕРА , депутата и на хигиениста са РАВНИ. Това важи и за равното ПРАВОСЪДИЕ , равното ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , равното количество АСФАЛТ от ОБЩЕСТВЕНАТА(солидарната) пътна мрежа и т.н.. А да видим дали това е изгодно за "другарите" Стойнев и Курумбашев и другите от гнусната крадлива ПАРАЗИТИРАЩА комунистическа и "държавна" СГАН , която произволно тълкува СОЛИДАРНОСТТА , но само в своя ЛИЧНА изгода.
До пръдливеца от долу

2011.12.09 | 12:38

2
Пръдльоооо...много си ми прост бре....и иди цуни дебелия врат по задника...той не е комунист...само е бил такъв ..както навярно и ти си бил едно тъпо копеле каквото си си и останал
от пръдливеца

2011.12.09 | 12:38

1
Дебелия врат е ВАША комунистическа креатура бе гнусно ДРИСЛИВО комунистическо ЛАЙНАРСКО недоносче и копеле , каквито сте ВСИЧКИ комунистически ЛАЙНА !!! Цапате без да излагате НИКАКВИ аргументи , но какво да се очаква от недоносени , малоумни , примитивни ЛУМПЕНИ и дебили, едно си знаят , едно си баят , и цапат всичко около тях !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини